Izvor: RTS, 06.Jan.2024, 09:53

Партизан после лошег издања у Вечитом дербију налази мотив за Крку

Кошаркаши Партизана од 19 часова играју меч 15. кола АБА лиге против Крке у Београду.
Тешка лекција у евролигашком Вечитом дербију против Црвене звезде. Партизан је био беспомоћан од првог до последњег момента. После тако неславне партије мора да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се крене даље.
Наредни ривал је нејака Крка. Словеначки тим је претпоследњи на табели са тек три победе. Сачињени су искључиво од домаћих играча и Американаца, уз изузетак српског појединца Марка Радовановића. Бориће се за опстанак у лиги до последњег кола. 
Такав ривал свакако не сме да се схвати неозбиљно. Партизана су ти приступи коштали четири пораза. Биће довољан одређени интервал јаче игре да се стекне недостижна предност, али у томе морају да учествују и играчи мање минутаже и улоге.
"У ритму смо играња утакмица нон-стоп, практично немамо времена за тренинг. Имамо и доста играча који имају одређене проблеме, али то нема никакве везе, морамо да имамо најбољи могући приступ. После лоше одигране утакмице против Звезде у Евролиги, потребно је да пробамо да нађемо начин како би показали пре свега огромну жељу која мора бити присутна на свакој утакмици", рекао је  тренер Партизана Жељко Обрадовић. 
Бек црно-белих Данило Анђушић истиче да је утакмица против Крке веома важна за Партизан.
"Битна утакмица за нас, да се вратимо на победнички колосек. Сигурно Крка неће доћи са белом заставом овде, остварили су неколико јако битних победа што им много значи за померање на табели из зоне испадања. Играју боље него да почетку сезоне. Верујем да ћемо уз нашу добру игру доћи до победе, што је најважнија ствар", истакао је Анђушић.
Распоред 15. кола:
Четвртак:
Игокеа - Сплит 77:80
Петак:
Будућност - Морнар Бар 103:100
ФМП - Цибона 72:77
Субота: 
Цедевита Олимпија - Црвена звезда 17.00
Партизан - Крка 19.00
Понедељак:
Борац - Мега 18.00
Задар - Студентски центар 18.00
Табела:
Звезда 13-1 Будућност 10-5 Партизан 10-4 Цедевита Олимпија 10-4 Игокеа 9-6 Мега 7-7 Задар 7-7 Студентски центар 7-7 Борац 7-7 Сплит 6-9 Цибона 6-9 ФМП 5-10 Крка 3-11 Морнар 1-14

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.