Lavrov o mogućem napadu SAD na Siriju: Mi imamo svoje obaveze prema Siriji

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov o mogućem napadu SAD na Siriju: Mi imamo svoje obaveze prema Siriji

Kao odgovor na upozorenja iz okruženja američkog predsednika da Vašington ne isključuje mogućnost napada na Siriju, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je podsetio na obaveze Rusije prema toj zemlji.

"Što se tiče upozorenja koja se čuju iz okruženja američkog predsednika, da Vašington ne isključuje mogućnost napada na Siriju - znate, naša vojska je na to već reagovala. Mi imamo svoje obaveze prema Sirijskoj Arapskoj Republici. Na osnovu našeg ugovora zaključenog sa legalnom, legitimnom vladom Sirijske Arapske Republike, na zahtev Damaska, a koja država je članica Ujedinjenih nacija", rekao je Lavrov na pres konferenciji u Moskvi.

Ranije je savetnik za bezbednost i borbi protiv terorizma u Beloj kući, Tomas Bozert rekao  da Bela kuća ne isključuje vojnu akciju protiv Sirije zbog informacija o navodnom hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi.


Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.