Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: U Siriji postaje previše opasno

Informacije o tome ko je izvršio vazdušni napad na sirijsku vazdušnu bazu je protivrečan, ali ovo je veoma opasan razvoj događaja, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Postoji puno izveštaja o tome ko je letio, ko nije letio. U Vašingtonu, bar za sada, negiraju je da su ovaj napad izveli Amerikanci ili bilo koji član njihove koalicije", rekao je Lavrov.



Što se tiče umešanosti Izraela u napad, Lavrov smatra da prvo treba ispitati o čemu se tu radi, ali da to samo pokazuje koliko je situacija u Siriji opasna.

Prema njegovoj proceni, to "još jednom ukazuje na to da u Siriji postaje previše opasno, kao i da postoje igrači koji nisu nigde pozvani".
 

"Oni su se sami pozvali pod izgovorom uništenja Islamske države. Borba protiv terorizma, a potom, osim ovog cilja, počeli su se pojavljivati i drugi ciljevi, kako javni tako i pažljivo prikriveni" Lavrov.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut



 


 
 

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: SAD preduzimaju korake da ne odu iz Sirije

Izvor: RTS, 09.Apr.2018

Stručnjaci smatraju da SAD neće napustiti Siriju i da planiraju da još dugo tamo ostanu, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. . "SAD preduzimaju korake da ne odu (iz Sirije) kao što je rekao američki...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.