Keri i Lavrov: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Izvor: Blic, 25.Mar.2016, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri i Lavrov: Ubrzati političko rešenje krize u Siriji

Nakon sastanaka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, američki držžavni sekretar Džžon Keri rekao je da je postignut dogovor da se ubrzaju napori za ostvarenje političkog reššenja krize u Siriji.

Na ponoćnoj konferenciji za novinare sa Lavrovom, Keri je kazao da najnoviji napadi u Briselu jačaju odlučnost da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Siriji donese stabilnost, preneo je AP.

On je dodao da je na Rusiji da izabere ššta će da učini da bi pomogla sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu da donese prave odluke, ali da je dogovoreno da se ubrzaju napori za pokretanje političkog procesa.

Lavrov je kazao da je postignut dogovor da se nastavi koordinacija aktivnosti ka održanju prekida vatre u Siriji.

On je dodao i da da Kurdi moraju biti uključeni u mirovni proces.

Ruski zvaničnik je govorio i o Ukrajini, i naveo da ocekuje da SAD izvrše uticaj na Kijev kako bi se sprovelo dogovoreno na osnovu sporazuma iz Minska.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija i SAD: Nije trenutak za raspravu o Asadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2016

Stav Moskve da budućnost sirijskog predsednika Bašara Al Asada sada ne bi trebalo da bude predmet rasprave naišao je na razumevanje Vašingtona, izjavio je zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov, prenosi Rojters..."Aktuelni politički proces je postao izvodljiv, jer je Moskva naišla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.