Trifunović kritikovao poslanike zbog predloga o lečenju dece u inostranstvu

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović kritikovao poslanike zbog predloga o lečenju dece u inostranstvu

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović predao je danas na pisarnici Narodne Skupštine pismo za predsednicu Maju Gojković i poslaničku grupu SNS, u kojem im prebacuje da su, kako je rekao novinarima, šest puta odbili da usvoje predlog opozicionih poslanika koji olakšava lečenje dece u inostranstvu.
Sergej Trifunović je kazao da se od igara na sreću 50 odsto sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sliva u budžet Srbije na ime poreza i da od toga samo četiri odsto ide za lečenje bolesne dece, te da su poslanici opozicije predlagali da taj iznos bude 25 odsto.

Trifunović smatra da je "jedini greh" tog predloga što dolazi od opozicije, te da zato nije usvojen, i tvrdi da su deca "kolateralna šteta".
Trifunović je novinarima ispred Doma Narodne skupštine rekao da je danas svetski dan socijalne pravde, te podsetio da, prema podacima UNICEF-a 9,5 odsto dece živi u apsolutnom siromaštvu, a 30,2 odsto dece živi na granici apsolutnog siromaštva, a 30 odsto dece mlađe od pet godina nema tri knjige u svom posedu.
"Mogli ste da izglasate zakon koji bi omogućio bolesnoj deci da se leče tamo gde za to postoje uslovi. Niste. Procenili ste da to nije potrebno, da novac treba trošiti na druge stvari i odbili ste da glasate za taj zakon", rekao je Trifunović.
Dodao je da bi voleo da mu poslanici na RTS-u objasne zbog čega su doneli takvu odluku.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.