Sergej Trifunović
Sergej Trifunović

Sergej Trifunović rođen u Mostaru 2. septembra 1972. godine je srpski filmski i pozorišni glumac.
Odrastao je u Užicu i Kruševcu. Studije glume je upisao 1990. godine i to u Beogradu na fakultetu dramskih umetnosti.

Poreklom je iz glumačke porodice njegov otac Tomislav Trifunović je takođe pozorišni glumac kao i brat Branislav Trifunović. Na fakultetu zajedno sa njim su studirali u klasi profesora Vladimira Jevtovića i Nataša Ninković, Vojin Ćetković, i Nebojša Glogovac najbolji domaći glumci današnjice.

Prvu ulogu je dobio u filmu Gorana Paskaljevića Tuđa Amerika iz 1995. godine gde glumi Lukasa samoživog sina i prijatelja koji je uspeo da ostvari svoj američki san. Zatim su usledile njegove veće i zapažene uloge u sledećem filmu Ubistvo sa predumišljajem gde je glumio lik Krsmana Jakšića mladog oficira Ozne zaljubljenog u mladu gospođicu Jelenu koju glumi Ana Sofrenović. 1998. godine njegova uloga u filmu Gorčina Stojanovića Stršljen gde je igrao lik Miljaima albanca plaćenog ubicu i kriminalca koji radi za albansku mafiju i zaljubljenog u srpkinju Adrijanu glumicu Mirjanu Joković.
Zatim je usledio film Spasitelj gde je igrao rame uz rame sa američkim poznatim glumcem Denisom Kvejdom. Otmičara autobusa i njegova uloga u filmu Bure baruta je odigrana na fenomenalan način, ta scena je danas jedna od najgledanijih na internet kanalima.

Sve njegove uloge su različite i živopisne, sve uloge imaju dozu ozbiljnosti a on ih je odigrao na svojstven i savršen način. Sergej je jedan od najintrigantnijih glumaca današnjice, iskren i energičan, plemenit i human. U filmu Munje urbanoj komediji Radivoja Andrića igrao je 2001. godine Popa zanimljivog dečka koji prati devojku na koncertima. 2002. godine je služio vojni rok u Petrovaradinu. Po izlasku iz armije dobija ulogu Crnog Gruje u istoimenoj seriji gde je maestralno odigrao lik glavnoj junaka Gruje.

2003. godine je glumio u jednom od najvećih hitova i naših filmova Kad porastem biću kengur, uloga Brace i ostalih likova gde se svakog dana nalaze u kraju i obilaze kladionicu iz detinjstva, jedna životna priča ljudi koji se svakodnevno bore sa problemima kao i radosnim momentima koji ih oživljavaju. U legendarnom filmu Dušana Kovačevića Profesionalac se pojavio 2013. godine.

Predstave u kojima je igrao Sergej Trifunović su: Šine, Porodične priče, Prokleta avlija, Tvrđava, njegovo maestralno izvođenje pesme Zajdi zajdi u pozorišnoj predstavi Bure baruta je je više puta nagrađeno. On recituje i peva, otpevao je i hit pesmu Odvedi me iz ovog grada sa grupom Eva Braun. Nastavio je da izgrađuje karijeru i u Americi gde je imao male uloge u seriji Spavačka ćelija, filmu srpski ožiljci, i sporednu ulogu sina diktatora u filmu War Inc gde pokušava da ubije glavnog glumca u filmu Krisa Džonsona koga igra Nikolas Kejdž. Humanitarna fondacija za pomoć bolesnoj deci su samo neka od dobrih dela ovog glumca, rado se odaziva i učestvuje u humane misije.

Sergej Trifunović je više puta proglašen za najboljeg glumca, a dobitnik je i Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje. Sergej je inteligentan i neobičan glumac, klasičan tip, voli muziku, dobre knjige, često viđen u društvu divnih žena, otvoren i komunikativan, uvek spreman za šalu.

Filmografija:

Tuđa Amerika 1995, Ubistvo sa predumišljajem 1995, Stršljen 1998, Spasitelj 1998, Bure baruta 1998, Munje 2001, Profesionalac 2003, Crni Gruja 2003, Kad porastem biću kengur 2004, Pogled sa ajfelovog tornja 2005, Karaula 2006, Turneja 2008, Ono kao ljubav 2009, Montevideo Bog te video 2010, Falsifikator 2013, Mali Budo 2014.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2020, 07:24

Sergej Trifunović se povlači sa čela PSG

Sergej Trifunović neće se kandidovati na stranačkim izborima za predsednika Pokreta slobodnih građana, a jedini kandidat da ga nasledi na toj funkciji je dosadašnji član Predsedništva stranke Pavle Grbović.. Na vebsajtu PSG-a navode se imena kandidata za funkcije u toj stranci, a nakon sednice Predsedništva i Organizacionog odbora skupštine PSG-a, koja je održana 7. septembra. Iz uvida u spisak objavljenih kandidata vidi se da će, ako budu izabrani, Trifunović...

Detaljnije >>


Izvor: Radio 021, 09.Sep.2020, 18:34

Grbović umesto Trifunovića na čelu Pokreta slobodnih građana

Sergej Trifunović neće se kandidovati na stranačkim izborima za predsednika Pokreta slobodnih građana, a jedini kandidat da ga nasledi na toj funkciji je dosadašnji član Predsedništva stranke Pavle Grbović.. Na vebsajtu PSG navode se imena kandidata za funkcije u toj stranci, a nakon sednice Predsedništva i Organizacionog odbora skupštine PSG-a, koja je održana 7. septembra. Iz uvida u spisak objavljenih kandidata vidi se da će, ako budu izabrani, Trifunović...

Detaljnije >>

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020

Trifunović se povlači sa čela PSG, Grbović jedini kandidat

Trifunović se povlači sa čela PSG, Grbović jedini kandidat

Sergej Trifunović neće se kandidovati na stranačkim izborima za predsednika Pokreta slobodnih građana, a jedini kandidat da ga nasledi na toj funkciji je dosadašnji član Predsedništva stranke Pavle Grbović.. Na veb-sajtu PSG-a navode se imena kandidata za funkcije u toj stranci, a nakon sednice Predsedništva i Organizacionog odbora skupštine...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 09.Sep.2020

ROKADA Sergej Trifunović više neće biti prvi čovek PSG-a, zameniće ga jedan od NAJBLIŽIH SARADNIKA

Član predsedništva Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović, biće jedini kandidat za predsednika ove organnizacije na predstojećoj izbornoj skupštini, koja je zakazana za 27. septembar.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2020, 19:55

SERGEJ SE PONOVO BAHATI PO BEOGRADU: Trifunović uhvaćen u saobraćajnom prekršaju (VIDEO)

SERGEJ SE PONOVO BAHATI PO BEOGRADU: Trifunović uhvaćen u saobraćajnom prekršaju (VIDEO)

Lider propalog "Pokreta slobodnih građana", Sergej Trifunović luksuznim automobilom u centru grada pravi saobraćajni prekršaj, ne mareći na taj način na ostale učesnike saobraćaja koje je mogao svojom bahatošću da dodvede u opasnost.. Na snimku se vidi kako Sergej u luksuznom kabrioletu punom "riba" pravi saobraćajni prekršaj i to ne jedan ili dva, već ČETIRI, za koje je propisana minimalna novčana kazna od 10.000 dinara pa čak i oduzimanje vozačke dozvole.

Detaljnije >>

Izvor: Danas, 22.Avg.2020, 09:05

Trifunović: Tužba ministra policije pritisak na Danas i priznanje krivice

Trifunović: Tužba ministra policije pritisak na Danas i priznanje krivice

Tužbu koju je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović podneo Višem sudu protiv lista Danas, zbog navoda...

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2020, 19:46

Sergej Trifunović zaustavljen zbog prebrze vožnje

BEOGRAD - Policija je danas kod Dobanovaca zbog prebrze vožnje zaustavila automobil marke BMW koji je vozio lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, objavio je portal "Objektiv".

Detaljnije >>