Ognjanovići u policiji odgovorili Sergeju Trifunoviću: Za lečenje Tijane nam je trebalo 3 miliona dolara

Izvor: Blic, 14.Nov.2013, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjanovići u policiji odgovorili Sergeju Trifunoviću: Za lečenje Tijane nam je trebalo 3 miliona dolara

Nešto pre 17 sati juče u zgradi SUP-a u Bulevaru despota Stefana u Beogradu završeno je višesatno saslušanje roditelja preminule devojčice Tijane Ognjanović o sudbini 2.580.000 evra prikupljenih za lečenje njihove ćerke. Nebojša i Jelena Ognjanović

Kako "Blic" nezvanično saznaje, Ognjanovići su policajcima razjasnili nekoliko detalja o prikupljenom novcu.

Kao što je "Blic" već pisao 8. novembra u tekstu "Istina o novcu skupljenom za malu Tijanu" - u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su po prvi put tokom ove afere objavljeni apsolutno verodostojni podaci o stanju skupljene pomoći - građani Srbije i regiona su za lečenje Tijane Ognjanović, koja je nažalost preminula 15. jula u bolnici u Hjustonu, uplatili ukupno 2.580.000 evra. Sa dva računa otvorena za ovu namenu porodica do danas nije podigla ni jedan jedini dinar u gotovini za vlastite potrebe, a na njima je trenutno 1.665.000 evra.

Ova "Blicova" saznanja su potvrđena policijskim pregledom računa Ognjanovića, o čemu smo pisali 13. novembra, kao i današnjom izjavom premijera Ivice Dačića da "nije utvrđeno da je sa računa devojčice trošen novac za bilo šta osim za njego lečenje".

Detalj sa naslovne strane štampanog izdanja "Blica" za 9. novembar

"Novac prebacili na račun Tijanine majke po savetu banke"

Pre puta u Hjuston, 14. aprila, sa Tijaninog računa preneto je oko 1.260.000 evra na račun njene majke Jelene Ognjanović.

Nebojša i Jelena Ognjanović su danas, kako "Blic" nezvanično saznaje, policajcima objasnili da je to urađeno po savetu banke kako bi u Sjedinjenim Državama lakše plaćali račune za postoperativni tok koji, na žalost, nije usledio.

Ni ova informacija ne bi trebalo da bude nova za pažljivije čitaoce "Blicovih" tekstova o Ognjanovićima, jer smo o tome takođe pisali u članku "Istina o novcu skupljenom za malu Tijanu". Ipak, ovo je prvi put da je izašla iz usta samih Ognjanovića, koji su tokom afere izbegavali da komuniciraju s medijima.

Ognjanovići odgovorili na tvrdnju Sergeja Trifunovića

Druga nedoumica o kojoj su Ognjanovići juče razgovarali s policajcima tiče se tvrdnje glumca Sergeja Trifunovića, izrečene 12. novembra u emsiji "Bulevar" na TV B92.

Trifunović je izjavio da je, kada je shvatio da je za Tijaninu operaciju prikupljeno više novca nego što je potrebno, telefonom pozvao Nebojšu Ognjanovića i zamolio ga da deo novca prebaci za operaciju bolesne devojčice Ljubice Adamić. Ognjanović mu je tada, navodno, rekao da to ne može da uradi jer je račun namenski i da novac ne može da se koristi u druge svrhe.

Ognjanovići su juče, saznaje nezvanično "Blic", objasnili da su nastavili da prikupljaju novac i nakon što su dobili dovoljno za Tijaninu operaciju, jer je planirani postoperativni tok trebalo da bude izuzetno skup. Prema njihovim procenama, radilo se o oko ukupno 3 miliona dolara.

Kako je juče u Palati Srbije izjavio premijer Ivica Dačić, policija će nastaviti da ispituje ovaj slučaj do kraja i utvrdiće da li je bilo "bilo kakvih manipulacija i malverzacija".

MUP šalje tužilaštvu izveštaj o novcu

Beogradska policija sačinila je izveštaj o humanitarnoj akciji prikupljanja novca za lečenjeTijane Ognjanović i proslediće ga tužilaštvu, saopšteno je večeras iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izveštaj o obavljenim proverama biće dostavljen na dalju nadležnost Višem javnom tužilaštvu, kažu u MUP. (Beta)

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tijanini roditelji dali iskaz policiji

Izvor: Mondo, 14.Nov.2013

Završeno višesatno saslušanje roditelja preminule devojčice Tijane Ognjanović o sudbini 2.580.000 evra prikupljenih..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.