Sergej Trifunović
Sergej Trifunović

Sergej Trifunović rođen u Mostaru 2. septembra 1972. godine je srpski filmski i pozorišni glumac.
Odrastao je u Užicu i Kruševcu. Studije glume je upisao 1990. godine i to u Beogradu na fakultetu dramskih umetnosti.

Poreklom je iz glumačke porodice njegov otac Tomislav Trifunović je takođe pozorišni glumac kao i brat Branislav Trifunović. Na fakultetu zajedno sa njim su studirali u klasi profesora Vladimira Jevtovića i Nataša Ninković, Vojin Ćetković, i Nebojša Glogovac najbolji domaći glumci današnjice.

Prvu ulogu je dobio u filmu Gorana Paskaljevića Tuđa Amerika iz 1995. godine gde glumi Lukasa samoživog sina i prijatelja koji je uspeo da ostvari svoj američki san. Zatim su usledile njegove veće i zapažene uloge u sledećem filmu Ubistvo sa predumišljajem gde je glumio lik Krsmana Jakšića mladog oficira Ozne zaljubljenog u mladu gospođicu Jelenu koju glumi Ana Sofrenović. 1998. godine njegova uloga u filmu Gorčina Stojanovića Stršljen gde je igrao lik Miljaima albanca plaćenog ubicu i kriminalca koji radi za albansku mafiju i zaljubljenog u srpkinju Adrijanu glumicu Mirjanu Joković.
Zatim je usledio film Spasitelj gde je igrao rame uz rame sa američkim poznatim glumcem Denisom Kvejdom. Otmičara autobusa i njegova uloga u filmu Bure baruta je odigrana na fenomenalan način, ta scena je danas jedna od najgledanijih na internet kanalima.

Sve njegove uloge su različite i živopisne, sve uloge imaju dozu ozbiljnosti a on ih je odigrao na svojstven i savršen način. Sergej je jedan od najintrigantnijih glumaca današnjice, iskren i energičan, plemenit i human. U filmu Munje urbanoj komediji Radivoja Andrića igrao je 2001. godine Popa zanimljivog dečka koji prati devojku na koncertima. 2002. godine je služio vojni rok u Petrovaradinu. Po izlasku iz armije dobija ulogu Crnog Gruje u istoimenoj seriji gde je maestralno odigrao lik glavnoj junaka Gruje.

2003. godine je glumio u jednom od najvećih hitova i naših filmova Kad porastem biću kengur, uloga Brace i ostalih likova gde se svakog dana nalaze u kraju i obilaze kladionicu iz detinjstva, jedna životna priča ljudi koji se svakodnevno bore sa problemima kao i radosnim momentima koji ih oživljavaju. U legendarnom filmu Dušana Kovačevića Profesionalac se pojavio 2013. godine.

Predstave u kojima je igrao Sergej Trifunović su: Šine, Porodične priče, Prokleta avlija, Tvrđava, njegovo maestralno izvođenje pesme Zajdi zajdi u pozorišnoj predstavi Bure baruta je je više puta nagrađeno. On recituje i peva, otpevao je i hit pesmu Odvedi me iz ovog grada sa grupom Eva Braun. Nastavio je da izgrađuje karijeru i u Americi gde je imao male uloge u seriji Spavačka ćelija, filmu srpski ožiljci, i sporednu ulogu sina diktatora u filmu War Inc gde pokušava da ubije glavnog glumca u filmu Krisa Džonsona koga igra Nikolas Kejdž. Humanitarna fondacija za pomoć bolesnoj deci su samo neka od dobrih dela ovog glumca, rado se odaziva i učestvuje u humane misije.

Sergej Trifunović je više puta proglašen za najboljeg glumca, a dobitnik je i Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje. Sergej je inteligentan i neobičan glumac, klasičan tip, voli muziku, dobre knjige, često viđen u društvu divnih žena, otvoren i komunikativan, uvek spreman za šalu.

Filmografija:

Tuđa Amerika 1995, Ubistvo sa predumišljajem 1995, Stršljen 1998, Spasitelj 1998, Bure baruta 1998, Munje 2001, Profesionalac 2003, Crni Gruja 2003, Kad porastem biću kengur 2004, Pogled sa ajfelovog tornja 2005, Karaula 2006, Turneja 2008, Ono kao ljubav 2009, Montevideo Bog te video 2010, Falsifikator 2013, Mali Budo 2014.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Sergej Trifunović nakon puštanja iz pritvora imao poruku za Čedu Jovanovića

Glumac Sergej Trifunović juče je pušten iz pritvora, a sada se u kratkoj izjavi osvrnuo na jučerašnji komentar lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2024, 17:28

Detaljnije >>

"NJEGOVA IZJAVA IMA JOŠ VEĆU TEŽINU" Čeda je juče žestoko branio Sergeja, a sada se tim povodom oglasio Trifunović, evo šta je rekao

Sergej Trifunović, glumac koji je u subotu pušten iz pritvora nakon što je u četvrtak kod njega pronađena marihuana, zahvalio se Čedomiru Jovanoviću,...

Izvor: Blic, 21.Apr.2024

Detaljnije >>

Sergej Trifunović zahvalio Čedomiru Jovanoviću

Glumac Sergej Trifunović u subotu je pušten iz pritvora, a sada se u kratkoj izjavi za Nova.rs osvrnuo na jučerašnji komentar lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2024

Detaljnije >>

VJT: Sergej Trifunović priznao krivicu i ukinuto mu je zadržavanje

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je glumac Sergej Trifunović, koji je u četvrtak uveče...

Izvor: Danas, 20.Apr.2024, 17:36

Detaljnije >>

Tužilaštvo: Sergej Trifunović priznao krivicu, ukinuto mu zadržavanje

Glumcu Sergeju Trifunoviću, koji je u četvrtak uveče uhapšen zbog sumnje da je posedovao drogu, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ukinuto je zadržavanje.

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2024

Detaljnije >>

Oglasila se VERENICA Sergeja Trifunovića nakon što je PRIZNAO krivično delo

Oglasila se VERENICA Sergeja Trifunovića nakon što je PRIZNAO krivično delo

Kako je Telegraf nezvanično saznao, glumac je priveden zbog nekoliko grama nedozvoljenih spustanci, koje je prilikom pretresa imao kod sebe, nakon čega je, navodno na saslušanju, priznao krivicu.

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2024

Detaljnije >>

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Sergej Trifunović priznao krivično delo

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Sergej Trifunović priznao krivično delo

Glumcu Sergeju Trifunoviću posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje. Inače, glumac je bio priveden 18. aprila u Beogradu.

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2024

Detaljnije >>