Izvor: Piplmetar.rs, 19.Okt.2023, 03:30

Šta reći posle pet primljenih golova? Savo otkrio poruku igračima u svlačionici

Savo Milošević je u svom drugom meču na klupi Bosne i Hercegovine upisao veliki poraz 5:0 protiv Portugala u Zenici.
Usledila je izjava za medije u kojoj je Milošević prihvatio da je rival na potpuno drugom nivou kvaliteta.
„Moram da priznam da mi je bilo iznenađenje ovo sve, sigurno sam ja najveći krivac za ovo. Energetski nismo mogli da im pariramo, oni su drugi nivo, ali to nema veze sa nama. Mi nismo bili na maksimumu, pre tri dana je izgledalo dobro, ali očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je da nemamo energije za dve utakmice u tri dana. Mnogo ekipa ima taj problem. Jako teško je bilo održati nivo igre sa njima, na to se sve složio i rani gol. Na startu utakmice smo ušli sa negativnim rezultatom i sve je krenulo ka lošem. U svlačionici sam rekao igračima, koliko god da je teško, rekao sam da se drugo poluvreme odigralo na karakter i zaradilo za nešto bolje u budućnosti. Definitivno Portugal nije nivo gde smo mi trenutno“, rekao je Milošević, pa dodao:
„Danas su bili drugačiji zahtevi za igrače u odnosu na utakmicu sa Lihtenštajnom, ali se sve to srušilo u trećem minutu utakmice. Jedna od glavnih stvari koje smo se dogovorili jeste duel igra, ali to nismo uspeli da uradimo“.
Milošević je naveo da je odgovornost za poraz njegova, ali da je prekratko da se za sedam dana rada prepoznaju sve loše stvari.
„Ja sam ovde sedam dana i mogu tek analizu da napravim na osnovu ovih sedam dana, pa da kažem šta je realna sredina i da to popravimo u sledećim okupljanjima. Imali smo dogovor da stojimo više obzirom na brzinu koju mi imamo, odnosno koju oni imaju. Nismo stizali i to je nešto što bi trebalo da prepoznam. Odgovornost za poraz je moja, ali kratko je vremena da bih te stvari mogao da prepoznam u prvoj nedelji rada sa igračima. Suštinski nismo imali defanzivni balans u timu. Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defanzivnog veznog igrača je jako teško, Cimirota i Pjanića smo žrtvovali za te pozicije jer oni nemaju te defanzivne pozicije i to je srž tima. Ostajala nam je zadnja linija na vetrometini zbog tog lošeg balansa“, poručio je Milošević.
Ostaje varijanta borbe kroz baraž.
„Ne treba bežati od odgovornosti, sad je jasno da ćemo do Eura put morati da tražimo kroz baraž, a onda utakmice protiv Luksem

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Savo Milošević

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.