Milošević: Nema više autsajdera, dimenzije terena nam idu na ruku

Izvor: B92, 24.Jul.2019, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Nema više autsajdera, dimenzije terena nam idu na ruku

Trener Partizana Savo Milošević rekao je da je njegova ekipa spremna za utakmicu protiv ekipe Konahs Ki Nomada

Crno-beli gostuju u Velsu u prvom meču II kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u četvrtak od 19.30.

Trener Partizana je upozorio da ekipa mora da bude oprezna u ovom dvomeču.

"Najbitnije od svega je da su svi spremni posle prve utakmice u ligi, spremni smo za meč. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izašli smo na teren, nismo baš oduševljeni kako izgleda, osim dimenzija koje nama idu na ruku, veliki je teren. Mislim da ćemo imati prostora ukoliko određene stvari uspemo da sprovedemo u delo, to će nam biti plus. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo utakmici, već je drugo kolo, nema autsajdera, nema loših ekipa, one su već ispale", rekao je Milošević.

Konahs Ki je u prvom kolu iznenadio škotski Kilmarnok.



"Koliko god bila neatraktivna ova ekipa, ona je izbacila ozbiljnog protivnika u prvom kolu i moramo to tako da shvatimo. Svi igrači su spremni, ova utakmica je praktično završni deo pripremnog perioda u našim planovima. Dobro je što igramo četvrtak-nedelja, jer će ekipa brzo ući u takmičarski ritam, koji je uvek neophodan
", naveo je Milošević.

"Iskreno se nadam da ćemo proći u narednu rundu i nastaviti u Evropi, a u Superligi ne smemo kao prethodnih godina da zaostajemo. Za sad moramo da razmišljamo samo o ovome što nas čeka sada, svi su zdravi, možemo da poželimo da tako ostane ceo ovaj mesec i naravno cele sezone", dodao je trener crno-belih.

Milošević, koji je svojevremeno igrao za Aston Vilu, rekao je da je ostrvski način fudbala i mentalitet potpuno drugačiji od onoga na šta su domaći igrači navikli i da ekipa na to mora da se privikne.



"Nadam se da imamo dovoljno kvaliteta da uspostavimo našu filozofiju igre jer smo ipak bolji tim, ali moramo po svaku cenu da izbegnemo duel igru koliko god je moguće. Ovo su ekipe koje ni u jednom momentu neće odustati, bez obzira na situaciju na terenu i rezultat. To su engleske, doduše ovo je velška ekipa, ali je vrlo sličan mentalitet. Oni će da igraju svih 90 minuta isto i na to moramo da budemo spremni",
rekao je Milošević.

Upitan o visokoj temperaturi, pošto se u Rilu očekuje 35 stepeni u četvrtak, Milošević je rekao da u jednom danu na Ostrvu mogu da se promene tri godišnja doba, ali da misli da će visoka temperatura više odgovarati njegovoj ekipi.

Milošević je ostao dosledan pa ni ovaj put nije komentarisao potencijalni sastav. Partizan je igrao na stadionu Rila 2009. godine i pobedio sa 4:0, Zoran Tošić je tada igrao za Mančester junajted, ali je došao da poseti bivše saigrače.

"To je bilo davno, mojih prvih šest meseci u Engleskoj, mnogo su mi nedostajali bivši saigrači i imao sam priliku da ih vidim. Partizan je pobedio sa 4:0, dominirao, bio je na svom nivou i možemo samo da očekujemo da u tom smeru razmišljamo sutra i da bude sve dobro za nas", rekao je Tošić.

Poslednjih dana u srpskim medijima pisalo se o sastavu Konahs Kija, zanimanjima fudbalera, a Tošić je rekao da crno-beli neće potceniti rivala.



"Protivnik je ozbiljan, dugo smo čekali da ponovo nastupimo u Evropi. Imamo veliku motivaciju i želju, svi jedva čekamo da počne. Ove utakmice su ono što nas najviše zanima i ono što svi volimo da igramo. One tek treba da dođu, a ovo je jedna od prvih koju moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno i da probamo da rešimo u svoju korist. Želimo da počne što pre
", naveo je Tošić.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.