Rukomet: Bošković skratio spisak na 20 imena

Izvor: TvojPortal.com, 04.Okt.2012, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet: Bošković skratio spisak na 20 imena

Tvoj portal  Selektor ženske reprezentacije Srbije, Saša Bošković, izabrao je 20 igračica, koje će biti u sastavu za prijateljske mečeve sa Hrvatskom u Petrovcu na Mlavi. Mečevi su na programu u četvrtak od 19 časova, odnosno, subotu od 14. Sve devojke su zdrave i spremne da odgovore na postavljene zadatke stručnog štaba. 


Na spisku se nalaze:
GOLMANI: Katarina Tomašević i Jovana Risović
LEVA KRILA: Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić i Jovana Bartošić
DESNA KRILA: Katarina Krpež i Ivana Milošević
LEVI BEKOVI: Jelena Erić, Jovana Stoiljković, Sanja Damnjanović, Biljana Filipović, Jelena Trifunović
SREDNJI BEKOVI: Andrea Lekić i Kristina Lišćević
DESNI BEKOVI: Marina Dmitrović, Jelena Popović i Jasmina Đapanović
PIVOTMENI: Slađana Pop Lazić, Sanja Rajović, Marija Lojpur
Mečevi sa Hrvaticama su na programu u četvrtak (19 časova) i subotu (14).
SLAĐANA POP LAZIĆ: „PREKINUTI NEGATIVAN NIZ PROTIV HRVATICA“
Pivotmen francuskog Bezansona, Slađana Pop Lazić, spremno dočekuje mečeve sa Hrvaticama, posle perioda prilagođavanja u novom klubu i zemlji:
- Oduševljena sam Francuskom, rukometom i stvarima van sporta. Stvarno mi je super.
Kako prolaze dani u reprezentativnom dresu?
- Dobro radimo, zadovoljne smo. Novi kondicioni trener se veoma trudi oko nas i to daje rezultate. Čekaju nas mečevi sa Hrvaticama. Dobro ih poznajemo, igrali smo više puta sa njima. S obzirom da su ovo pretposlednje pripreme pred EP, shvatamo ih najozbiljnije i želimo da odigramo što bolje...
Poslednja pobeda protiv Hrvatica u Kragujevcu juna 2011. godine, može se smatrati pirovom, s obzirom da je Hrvatska otišla na Svetsko prvenstvo u Brazil nakon ubedljive pobede u prvom meču u Varaždinu. Ne leže vam...
- Istina je da imamo loš skor protiv njih, ali imamo šansu to sada promenimo u Petrovcu. Važno je da pozitivno razmišljamo, da tako dočekamo Evropsko prvenstvo. Složne smo, razumemo se u igri, a to je preduslov da ostvarimo dobar rezultat u decembru.
SANJA DAMNJANOVIĆ: „POBEDE BITNE ZBOG SAMOPOUZDANJA“
- Drago mi je da smo ponovo na okupu. Imamo odlične uslove u Petrovcu, hala i hotel su odlični. Zahvaljujem se domaćinima na lepo prijemu.
Sanja, koja već drugu godinu nastupa u hrvatskoj Podravci, iz koje dolazi gro tamošnjih reprezentativki, odlično poznaje sastav protivnica...
- Najbitnije je da uđemo maksimalno u utakmice sa Hrvaticama, kako bi iz njih izašli kao pobednici. Pobede su bitne zbog samopouzdanja. Hrvatice neće biti kompletne, dolaze bez par važnih igračica, ali to nema veze, jer oni imaju odličnu reprezentaciju i bez njih nekoliko. Nadam se našim pobedama.
ANDREA LEKIĆ: „ODBRANA JE U PRVOM PLANU“
- Nama su ovo poslednji mečevi pred završne pripreme, vrlo bitni za uigravanje. Na njima moramo obratiti pažnju na sve nedostatke i probati da ih korigujemo. Ono što mora biti na visokom nivou je odbrana. To mora biti u prvom planu, uz borbenost, koja se podrazumeva. Svaki dan, trening i sat moramo da iskoristimo, jer vremena do Evropskog prvenstva je sve manje...
Reprezentacija Hrvatske, igrala je četvrtfinale olimpijskog turnira u Londonu. Izabranice selektora Vladimira Canjuge, u borbi za polufinale su izgubile od Španije 25:22.
Žika Bogdanović
Izvor: balkan-handball.com



Pogledaj vesti o: Sanja Popović

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Remi Srbije i Hrvatske u Petrovcu na Mlavi

Izvor: Beta, 04.Okt.2012

PETROVAC, 4. oktobra 2012. (Beta) - Ženske rukometne reprezentacije Srbije i Hrvatske igrale su u četvrtak nerešeno 25:25 (14:12) u prvoj od dve prijateljske utakmice u Petrovcu na Mlavi...Ti mečevi igraj.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.