Saša Đorđević dobija NBA pojačanje za Mundobasket

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 12:29

Saša Đorđević dobija NBA pojačanje za Mundobasket

Košarkaš Minesote Kajl Anderson trebalo bi ovog leta da se priključi nacionalnom timu Kine.

Selekcija koju sa klupe predvodi Saša Đorđević bi tako mogla da dobije veliko pojačanje pred Mundobasket, ukoliko Anderson, kojem je baba delom Kineskinja (otac Kinez, rođena na Jamajci), uspe da uspešno realizuje proces naturalizacije.

Kako je učešće u plej-ofu završeno za Timbervulvse, za očekivati je da devetogodišnji veteran u ligi otputuje u Aziju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Izvori iz tamošnjeg saveza su naveli da su razgovori započeti prošle godine, te da Anderson odgovara kriterijumima koje je postavio predsednik saveza Jao Ming.

Igrač koji je draftovan od strane San Antonio Sparsa 2014. godine je četiri godine nakon toga posetio svoju zaboravljenu rodbinu u Šenženu nakon što ih je njegova majka pronašla. Tom prilikom mu je rođak dao kinesko ime Li Kaier i upisao ga u porodično stablo.

Anderson je ove sezone u proseku beležio 9,4 poena uz 5,3 skokova i 4,9 asistencija i sigurno je da će biti pravo pojačanje za ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević,   NBA

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.