Đorđević precrtao Kuzmića, Lučića i Dangubića?

Izvor: Press, 29.Jul.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević precrtao Kuzmića, Lučića i Dangubića?

Sudeći po zdravstvenom stanju, kada se ekipa bude okupila na treningu u beogradskoj hali Pionir, selektor Saša Đorđević će se na želji da pomognu nacionalnoj selekciji najpre zahvaliti Ognjenu Kuzmiću.
Centar Golden Stejta i saigrač Nemanje Nedovića još nije debitovao za Srbiju, stres-fraktura potkolenične kosti ga je u tome omela ovog leta, pa će "orlovi" morati da sačekaju naredno leto, i Kuzmićevo dodatno stasavanje u NBA ligi, ne bi li ga imali za saigrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i na parketu.
Pored Kuzmića, Mundobasket će ostati "sanak pusti" i za nedovoljno oporavljenog Vladimira Lučića, piše "Sportski žurnal". Pokušavali su doktori da ga oporave, ali... Lučić će naredni šampionat sveta pratiti samo kao gledalac, ne kao borbeni učesnik, kakav je košarkaš uvek i bio.
I, po svoj prilici, treći koji će otpasti je Nemanja Dangubić. Njegova povreda kolena omelaga je već na startu priprema da se bori za mesto među 12 odabranih, pa će Đorđević imati igrača manje u konkurenciji za mesto beka šutera, na kome, ipak, "nema panike", jer mladu nadu Dangubića ima ko da odmeni u igri.

Kako piše "Sportski žurnal", dan ili dva po početku rada u Beogradu, selektor će "precrtati" još jedno ime.
Pripreme za Svetsko prvenstvo izabranici selektora Aleksandra Đođrđevića nastavljaju 1. avgusta putovanjem u Italiju gde će od 3. do 5. dana idućeg meseca učestvovati na turniru u Trstu. Protivnici naše reprezentacije, pored domaćina turnira, biće još selekcije Kanade i Bosne i Hercegovine.
Na Mundobasketu u Španiji naša reprezentacija će u okviru grupe A igrati, redom, sa Egiptom (30. avgusta), Francuskom (31. avgusta), Iranom (1. septembra), Brazilom (3. septembra) i domaćinom Španijom (4. septembra).

Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe proći će u osminu finala, a "naša" grupa se ukršta sa grupom B u kojoj su Filipini, Senegal, Portoriko, Argentina, Grčka i Hrvatska.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević,   NBA

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.