Đorđević o razgovoru sa sudijama: Reagovao sam da nam se ne ponovi Istanbul

Izvor: 011vodič.com, 03.Sep.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević o razgovoru sa sudijama: Reagovao sam da nam se ne ponovi Istanbul

Od specijalnog izveštača Maxbetsporta sa Mundobasketa u Kini
Lordan Zafranović, poznati hrvatski reditelj, snimio je 1981. film “Pad Italije” za koji je na pulskom festivalu dobio “Zlatnu arenu”. Ovaj “filmski” početak raporta  iz Fošana  samo je simbolična veza pred odlučujući meč u kome Srbija treba da doprinese “padu Italije” i u drugu fazu ode sa dva boda.
Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Litvanija – Kanada biti >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ubačeno više od 168 poena.
Umesto Zafranovića “iza kamere” je Saša  Đorđević, umesto Danijela Olbrickog, Ene Begović, Gorice Popović, Mirjane Karanović i ostalih igraju, u pravom smislu te reči, Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Vasa Micić, Stefan Jović i ostali iz našeg tabora. Nema “statista”, svi imaju zapažene uloge, neki su malo više u “kadru” ali ima prostora za sve. O “Zlatnoj areni”, pardon medalji, nećemo još…
Ceo košarkaški svet, uključujući i Italijane, kaže da je Srbija favorit. To kažu i brojke:
Srbija je najefikasniji tim na šampionatu sa prosekom od 115,5 poena. Italija je 5. sa 100 Srbija ima fantastičan procenat ukupnog šuta od čak 70,6%. Italija je 4. sa 54,1% Naš tim je prvi i po procentu ubačenih trojki-čak 59,5%. “Azuri” su 6. sa 44,3% Naši momci su najbolji i za 2 poena-76,6%, Italijani su 5. Sa 62,5%. Sašini košarkaši su prvi i po broju asistencija, čak 34,5 dok je naredni rival 4. sa 23,0. Kažu da je 37 asistencija Srbije protiv Filipina apsolutni rekord u istoriji mundijala. Statistika kaže da su Italijani bolji samo u izgubljenim loptama (mi 14 u proseku, oni 13), osvojenim loptama (oni 11,5, mi 8) i skoku (40-39). Procenite i sami koje su brojke jače.
To kažu brojke a evo šta kažu akteri…
Đorđević: Istorijsko rivalstvo Naš selektor je, razumljivo, bio zadovoljan i izdanjem tima protiv Filipina. Istako je ozbiljnost, pohvalio momke za rekord u asistencijama uz dodatak da je za njega dodavanje esencija košarkaške igre:
To je naša igra, sa mnogo pasova, nepredvidivih akcija…Sve je posledica talenta na svim pozicijama.
Onda je o Italiji rekao:
Stari znanci, staro istorijsko rivalstvo još iz vremena naše bivše države…Imaju kvalitet, imaju igrače u NBA, biće teška utakmica, fizički zahtevna, ići će poen za poen…Neka pobedi bolji, a mi ćemo se potruditi da to budemo mi.
U našem taboru je zdravstveni bilten OK, ali Đorđević nije propustio priliku da opet malo “potkači” FIBA (posle primedbi na sistem takmičenja sa 32 tima od kojih je jedno 12 zalutalo na mundijal), ovog puta zbog suđenja.
Morao sam da reagujem kad je Filipinac “uklizao” na Gudurića…Poštujem mušku borbu, ali fer. Mrzim prljavu igru, namerne, grube faulove koji mogu da onespsobe igrače. Sećate se šta nam se desilo u Istanbulu pre dve godine? Lazića je Tima povredio u prvom meču, nije igrao, što je dovelo do zamora Bogdanovića koji je u najvažnijem meču , u finalu, bio preumoran zato što nije imao zamenu. A Tima je igrao naredni meč i dao 25 poena Belgijancima…To ne može tako…Umesto neke smešne kazne od 300 evra trebalo je da popije dve utakmice kazne pa da vidimo kako bi izgledao duel Belgija – Letonija. Ovako, Letonija nije imala nikakvu konsekvencu za tu grubost, a mi smo ostali bez igrača… Zato sam protestovao kod sudija – kaže Đorđević.
 

The post Đorđević o razgovoru sa sudijama: Reagovao sam da nam se ne ponovi Istanbul appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević,   Litvanija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

DATOME PRED DERBI: U Srbiji svi znaju da igraju košarku

Izvor: 011vodič.com, 03.Sep.2019

Od specijalnog izveštača Maxbetsporta sa Mundobasketa u Kini. Stari znanac Luiđi Datome ovako je za naš portal analizirao predstojeći meč:. Naša kladionica nudi kvotu 1.95 za pobedu Grčke nad Brazilom sa više od 13 poena razlike.. –Srbija je nesporni favorit. Ima sve: talenat, visinu, dugačku...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.