Prosinečki: Nećemo se braniti

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki: Nećemo se braniti

Očekujem da prođemo u finale. Da se ne lažemo, prednost od 2:0 je velika. Svesni smo da će Partizan napasti od samog početka. Međutim, to hoćemo i mi i sigurno je da se nećemo braniti, rekao je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki uoči revanš meča polufinala Kupa Srbije protiv Partizana.

Trener fudbalera Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Robert Prosinečki rekao je da očekuje plasman u finale Kupa Srbije, jer Partizan u trci za šampionsku titulu ima velikih osam bodova prednosti.

"Očekujem da prođemo u finale. Da se ne lažemo, prednost od 2:0 je velika. Svesni smo da će Partizan napasti od samog početka, jer nema šta da izgubi i pokušaće da nam što pre daju gol. Međutim, to hoćemo i mi i sigurno je da se nećemo braniti", izjavio je Prosinečki na konferenciji za novinare na Marakani.

Šef stručnog štaba "crno-belih" rekao je da Partizan ima veoma kvalitetan i iskusan tim, ali da veruje u svoje igrače.

"Ono što me raduje jeste dobra forma u kojoj igramo celog proleća, pa čak i na meču u Kragujevcu kada nismo imali sreće da postignemo gol. Plasman u finale nam je veoma bitan i očekujem da će publika kao i posle prvog meča zadovoljna napustiti stadion", naveo je Prosinečki.

On je izjavio da se ne opterećuje statistikom koja kaže da Partizan nikada u istoriji nije nadoknadio minus od 2:0, odnosno da je Crvena zvezda samo jednom (protiv Obilića 1998. godine), prokockala dva gola prednosti.

"Statistika i tradicija postoje da bi se rušile, ali mene to u ovom trenutku ne zanima. Jedino o čemu razmišljam jeste da uđemo u finale", kazao je trener Zvezde.

Prosinečki je rekao da zna tim koji će suprotstaviti "crno-belima", a jedina dilema je da li će za meč biti spremni kapiten Nikola Mikić i štoper Nikola Maksimović.

"Posle današnjeg treninga znaćemo kakva je situacija sa pomenutom dvojicom, ali nadam se da će igrati. Mogu i da vam otkrijem da će od prvog minuta zaigrati Filip Kasalica i nadam se da će opet pobeći Rniću i Ivanovu", kazao je on.

Na pitanje da li je njegov tim na treningu vežbao penale, Prosinečki je rekao:

"Ne, nismo ih vežbali. Ako budu penali, onda to ne bi bilo dobro".

Najiskusniji Zvezdin prvotimac Duško Tošić takođe je rekao da očekuje plasman u finale, ali je upozorio da će u Humskoj biti veoma teško.

"Partizan će sigurno učiniti sve da što pre postigne gol i dovede meč u neizvesnu fazu, kao što smo mi to uradili prošle godine. Ipak, uveren sam da imamo snage da mi budemo ti koji će da slave", rekao je Tošić, uz opasku da mu je potpuno svejedno ko će od napadača Partizana biti u timu, jer su svi igrači kvalitetni. 

Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se u sredu, od 19.30, na stadionu u Humskoj. U prvom meču, "crveno-beli" su kao domaćini slavili sa 2:0.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prosinečki: Nećemo vežbati penale

Izvor: Blic, 10.Apr.2012

U Crvenoj zvezdi svi se nadaju da će u revanšu polufinala kupa Srbije izboriti rezultat koji ih vodi u bitku za trofej. Prednost od 2:0 iz prvog meča, po njihovom mišljenju, ostaće nedostižna za rivala iz Humske. .."Nismo uvežbavali izvođenje penala, niti ćemo to činiti na sledećem treningu",...

Nastavak na Blic...

Prosinečki: Napašću, jer ne znam da se branim

Izvor: Mondo, 10.Apr.2012

"Evo, tu sam već godinu i koliko? Četiri meseca.. Stalno sam insitirao da Crvena zvezda igra hrabro, napadački, da juri pobedu gde god i protiv koga god da igra. Tako će biti i u sredu", poručuje trener Crvene zvezde.

Nastavak na Mondo...

Grant ima "aduta" za uspeh protiv Zvezde

Izvor: Sportal.rs, 11.Apr.2012, 11:36

Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde rešiće dilemu o putniku u finale.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.