Prosinečki: Biti šampion je najvažnija stvar

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Maj.2012, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki: Biti šampion je najvažnija stvar

Prvi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da su tri uzastopne pobede nad Partizanom veoma važne za ekipu i za klub, ali da to nije dovoljno i da će sledeće sezone „napasti” šampionsku titulu.

– Titula je titula. Dugo nismo dobili Partizan i velika je stvar što smo vezali tri trijumfa. Ipak, biti šampion je najvažnija stvar, iako svi znamo koliko je derbi značajan za navijače. Važno je da sledeće godine napadnemo prvenstvo i prekinemo petogodišnju dominaciju Partizana - rekao je Prosinečki.
On je dodao da je ekipa napravila previše kikseva na malim utakmicama da bi bila konkurentna u borbi za najvažniji trofej.
– Nije dovoljno pobediti samo Partizan, jer se titule osvajaju na „malim” mečevima. U ovoj polusezoni smo odigrali loše i kiksnuli u Novom Pazaru i protiv OFK Beograda, dok smo u Kragujevcu uprkos remiju odigrali dobro - objasnio je trener Crvene zvezde.
Prosinečki je rekao da još ne razmišlja o letnjem prelaznom roku, jer ekipu tek očekuje finale Kupa sa Borcem, što je najvažnija utakmica sezone.
– Moram da budem zadovoljan što smo pobedili Partizan tri puta, ali pred nama je sad najvažniji deo sezone i borba za trofej. Moramo dobro da se spremimo za meč u Kruševcu na kojem smo favoriti, ali, radi se o jednoj utakmici i sve je moguće.
Prema njegovim rečima za rezultat je veoma važan kontinuitet.
– Bez kontinuiteta ne može ništa da se napravi. Potrebno je vreme da bi se ekipa uigrala, sigurno će nam sledeće sezone biti mnogo lakše, ako uspemo da zadržimo igrače. Ali, na to ne mogu da utičem. Sve zavisi od toga da li će stići neke dobre ponude - poručio je Prosinečki.
Igrači Crvene zvezde putuju u Atinu, gde će u sredu od 19.30 biti gosti Olimpijakosa na proslavi šampionske titule.
Kako je Prosinečki najavio u Atini će šansu dobiti igrači koji su do sada imali manju minutažu, ali će putovati svi, kako bi trenirali sa ekipom.
Pogledaj vesti o: Robert Prosinečki,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.