PROSINEČKI MEĐU SVOJIMA U JEŽEVICI!

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROSINEČKI MEĐU SVOJIMA U JEŽEVICI!

ČAČAK - Ježevica voli Robija! Dirljiv je juče bio susret Roberta Prosinečkog i meštana Ježevice, sela kraj Čačka, na padinama planine Jelice, zavičaja njegove majke. Emocije nisu krili ni Ježevičani ni Robi, koji je u jednom trenutku bio na ivici suza, a zatim priznao:

ČAČAK - Ježevica voli Robija!

Dirljiv je juče bio susret Roberta Prosinečkog i meštana Ježevice, sela >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kraj Čačka, na padinama planine Jelice, zavičaja njegove majke. Emocije nisu krili ni Ježevičani ni Robi, koji je u jednom trenutku bio na ivici suza, a zatim priznao:

- Sada sam više uzbuđen nego kad sam potpisivao ugovor za Crvenu zvezdu!

Zvezdin trener je u Ježevicu, pitomo šumadijsko selo, stigao baš kako mu i priliči - u koloni automobila, praćen „delijama“ iz Beograda, Čačka, iz Milanovca, okolnih mesta, crveno-belim zastavama... U tom trenutku u centru sela bilo je pola Ježevice, a među narodom - trubači u crveno-belim dresovima, koji su opleli kolce...

- Evo mene opet među svojima, i to posle pune dve decenije - prvo je što je progovorio Robi, priznavši da u majčinom zavičaju nije bio od dana posle čuvenog Zvezdinog finala Kupa šampiona 29. maja 1991. godine.

Rođaci, prijatelji i komšije Žutog su juče u Ježevici dočekali hlebom i solju, pogačom. Robi je najpre obišao majčinu rodnu kuću, zatim i igralište pored kuće... Mnogi od okupljenih nisu krili suze prisećajući se malog Robija, koji je baš na tom igralištu učio prve fudbalske korake...

- Sad ko da ga gledam kako, onako svetle kose, trči poljančetom - prisećali su se neki od rođaka grleći Prosinečkog.

Tih prošlih dana juče se setio i sam Robi.

- Na ovom polju, na Grujanskoj livadi, proveo sam mnogo lepih dana drugujući sa svojim prijateljima iz Ježevice... Ovde će sada biti izgrađeno novo igralište, nadam se da će na njemu nići neki novi klinci, novi fudbalski asovi - rekao je Robi, poručivši da će još dolaziti u Ježevicu, među svoje.

Igrao fudbal s decom

Robert Prosinečki je na obližnjoj livadi, na kojoj bi trebalo da budu izgrađeni tereni za male sportove, igrao fudbal s grupom mališana obučenih u Zvezdine dresove.

Prema rečima Veljka Negovanovića, predsednika Skupštine grada, za izgradnju modernog terena za fudbal grad Čačak je već izdvojio 1,5 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.