Kamerun smenio selektora

Izvor: B92, 14.Sep.2012, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamerun smenio selektora

Reprezentacija Kameruna smanila je selektora, Francuza Denisa Lavanja zbog očajnog starta u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija 2013. godine.

Kamerunci su neočekivano poraženi od Zelenortskih ostrva 2:0 prošle subote, što je razbesnelo navijače koji su kamenovali zgradu FS Kameruna.

Revanš meč igra se 13. oktobra, pa su u Savezu odličili da smene selektora. Kao potencijalni kandidat pre nekoliko nedelja pominjao se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Robert Prosinečki, ali je on odbio ponudu "Nesavladivih lavova".

Tim će privremeno da preuzme Žan-Pol Akono, Kamerunac koji je olimpijsku reprezentaciju svoje države 2000. godine u Sidneju doveo do zlatne olimpijske medalje.

Ukoliko ne prođe Zelenortska ostrva, afrička fudbalska sila Kamerun neće se plasirati na KAN, što automatski znači izostanak sa Svetskog prvenstva 2014. pošto su kvalifikacije za dva takmičenja objedinjena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Eto se vraća u reprezentaciju?

Izvor: B92, 15.Sep.2012, 10:13

Novi selektor Kameruna Žan-Pol Akono rekao je da mu je prvi zadatak na klupi reprezentacije da pokuša da vrati Samjuela Etoa i Benuu Asu-Ekotoa u tim...Akono je naglasio da su obojica potrebna nacionalnom ekipi da bi uspela da nadoknadi dva gola zaostatka u duelu sa Kejp Verde ostrvima i spreči iznenađujuću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.