Prosinečki neće voditi Kamerunce, novi selektor zlatni Akono

Izvor: Blic, 14.Sep.2012, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki neće voditi Kamerunce, novi selektor "zlatni Akono"

Robertu Prosinečkom prva funkcija posle napuštanja Crvene zvezde ipak neće biti kormilo kamerunske fudbalske reprezentacije.

Iako su čelnici tamošnjeg Saveza ponudili Robiju tu funkciju, do dogovora ipak nije došlo. A to je ozvaničeno postavljenjem novog selektora.

Naime, nakon šokantnog poraza od Zelenortskih Ostrva sa 2:0 u prvom od dva kvalifikaciona meča ovih selekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u borbi za Kup afričkih nacija, Fudbalski savez Kameruna smenio je dosadašnjeg stratega, Denisa Lavanja, i na njegovo mesto postavio Žana Pola Akonoa.

Akono je jedan od najpopularnijih trenera u Kamerunu, čiju je olimpijsku fudbalsku reprezentaciju 2000. godine odveo do zlatne medalje u Sidneju.

Tada je u ekipi igrao i Samjuel Eto, čiji povratak je i Prosinečki apostrofirao kao vrlo važan, a "zlatni Akono" ima vremena da slavnog napadača ubedi u to do 12. oktobra, kada je na programu revanš sa Zelenortskim ostrvima.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kamerun smenio selektora

Izvor: B92, 14.Sep.2012

Reprezentacija Kameruna smanila je selektora, Francuza Denisa Lavanja zbog očajnog starta u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija 2013. godine...Kamerunci su neočekivano poraženi od Zelenortskih ostrva 2:0 prošle subote, što je razbesnelo navijače koji su kamenovali zgradu FS Kameruna...Revanš...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.