Kitarovićeva o napadu kod Knina: Neće nam držati lekcije država koja rehabilituje četništvo

Izvor: RTS, 30.Avg.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarovićeva o napadu kod Knina: Neće nam držati lekcije država koja rehabilituje četništvo

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović se prvi put oglasila povodom napada kod Knina, kada je Srbe koji su gledali utakmicu Crvene zvezde napala grupa maskiranih ljudi.
Kolinda Grabar Kitarović je u intervjuu za HRT rekla da "nasilje uvek i svuda osuđuje, ali da se svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti ne može kvalifikovati 'a priori' kao etnički incident, odnosno etnički motivisano nasilje".

Smatra da je "vrlo neodgovorno" kada političari komentarišu i etiketiraju incidente kod Knina zanemarujući stvarne činjenice koje su utvrđene zvaničnom istragom.
"To je vrlo opasno jer to izaziva novu spiralu nasilja, netolerancije i izgreda i takvu vrstu političke neodgovornosti neću dopustiti", naglasila je hrvatska predsednica.
Na pitanje kako komentariše izjave koje dolaze sa srpske strane o događajima u Kninu, Grabar Kitarovićeva je odgovorila da "Hrvatskoj neće deliti lekcije država koja se nije suočila s vlastitom istorijom".
"Država koja ne samo da nije priznala velikosrpsku agresiju, zločine i genocid koji su počinjeni u njeno ime, država koja još i dan-danas skriva podatke o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima, što je za mene presudno pitanje međudržavnih odnosa. Svakako Hrvatskoj neće držati lekcije države koja je rehabilitirala četništvo i srbijanski fašistički režim iz Drugog svjetskog rata", izjavila je Grabar-Kitarović.
Dodala je da Hrvatska želi stabilne odnose sa Srbijom i da je to pre svega u interesu srpskih i hrvatskih manjina, ali da neće, kaže, nasedati na provokacije.
"Neću dopustiti da nas se uvuče u verbalni rat, ali isto tako žestoko ćemo braniti hrvatske nacionalne interese", zaključila je predsednica Hrvatske.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kitarović se prvi put oglasila o napadu na Srbe kod Knina - BOLJE DA NIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019

Predsednica Hrvatske kaže da se ne može svaki incident koji se dogodi između hrvatskih građana raznih nacionalnosti kvalifikovati a priori kao etnički..Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, povodom nedavnih napada na Srbe u Đevrskama i Uzdolju kod Knina, da osuđuje i da će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Kitarović: Neće nam Srbija držati lekcije nakon što je rehabilitovala fašiste

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2019

Hrvatska predsednica ne samo da nije osudila huliganske napade, gde su stradala i deca, već je u neku ruku trasirala teren da se to toleriše ZAGREBOD STALNOG DOPISNIKA U intervjuu koji je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović sinoć dala HRT-u ne samo da nije izrazila...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.