Toni Nadal: Rafin san je da opet osvoji Pariz

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 01:04

Toni Nadal: Rafin san je da opet osvoji Pariz

Rafael Nadal će ponovo biti kandidat za najveće titule, ako je maksimalno spreman, tvrdi njegov stric Toni.

Iskusni stručnjak, koji je sa bivšim brojem jedan radio do 2017. godine, pričao je za Radio Monte Karlo sa Marion Bartoli o povratku Rafe na teren.

Španski teniser je ove sezone igrao samo na početku godine u Australiji, gde se povredio i potom ga nije bilo na terenu, što je uslovilo njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pad na 664. mesto na ATP listi.

Rafa će igrati sa zaštićenim renkingom, dakle biće u glavnom žrebu turnira, ali neće biti nosilac, pa je moguće da vidimo mečeve sa Novakom Đokoviće i drugim zvezdama sporta već u prvom kolu.

"Rafa je trenutno veoma dobro. Vratio se i trenira dobrim intenzitetom, uz to da je najvažnjija stvar i cilj da igra opet na Rolan Garosu. Mislim da uopšte nije mislio o povlačenju iz jednog prostog razloga, koji je pomenuo mnogo puta. Ne želi da se povuče uz taj osećaj da je povređen", kaže Toni.

Iskusni stručnjak dodaje da je želja Nadala da igra kao nekada.

"Sanja da ima dobru godinu, da pokuša da igra ponovo na vrlo visokom nivou. Zna da će biti vrlo teško, jer je svake godine sve teže i teže. Njegov san je da opet bude tu, posebno da ponovo igra u Parizu. Ako mu je telo u redu, misli da će imati šansu opet da napravi veliku stvar na Rolan Garosu", dodao je Toni.

Ipak, nameće se misao da bi naredna sezona mogla da bude oproštajna za Nadala.

"U početku, njegovo kretanje nije bilo tako dobro, ali u poslednje tri nedelje trenira na dobrom nivou. Važno je ne samo da pokuša da pobedi, već da ima osećaj da igra dobro. I dalje ima volju da bude tu, voli tenis, takmičenje, igru. San mu je da igra turnire koje voli poslednji put. Što više igra, to će biti takmičarski spremniji. Znamo da te noge nisu iste kao pre deset godina, ali u glavi mu se ništa nije promenilo. I dalje ima istu odlučnost", zaključio je Toni Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.