Toni Nadal: Rafa nema nerve za Noleta

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Okt.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toni Nadal: Rafa nema nerve za Noleta

Toni Nadal je uz svog bratanca od prvih dana njegovog druženja sa reketom. Gledao je kako postaje najperspektivniji junior sveta, kako osvaja prvi Rolan Garos, kako postaje pariski imperator, kako od šljake stvara svoje carstvo, kako se kruniše za teniskog kralja, kako pobeđuje na Vimbldonu… ali i kako skoro sve to gubi od Novaka Đokovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Osim Rolan Garosa, Srbin je ove godine preoteo Špancu sve najvažnije u teniskom svetu.
Toni Nadal ne spada u red osoba kojima je lakše da zatvore oči kada je neko bolji, ne plaši se da prizna da kaže da je Đoković danas bolji teniser od njegovog bratanca.

On više voli da analizira korene problema, definiše ih i proba da ih reši. Takav je i prema odnosu Đoković – Nadal.
– U prva dva seta finala Ju–Es opena Rafu su stegli nervi – opisao je trener Nadal svoje viđenje poslednjeg velikog meča dvojice najboljih na svetu – Ali, pozitivno je što iako je loše počeo dvoboj, u trećem setu je imao dobru reakciju, borio se i pokušao da pobedi. To mi daje određenu nadu za naredne turnire.
Toni ističe da je serija od šest poraza protiv Đokovića uzrokovana nekolicinom slabih mečeva.
– Sve je počelo u Majamiju kada je Rafa za dlaku promašio loptu koja je mogla da donese 15:40 u odlučujućem gemu. Tada je sve moglo drugačije da bude, jer poraz oduzima malo samopouzdanja, a pobeda to donosi protivniku. Naravno, Đoković sve pobede potpuno zaslužuje, ali mu je i sreća ponekad bila naklonjena. Protiv Federera je bio izgubljen u polufinalu Ju–Es opena, a Rafa bi protiv Rodžera u finalu verovatno osvojio titulu.
Iako u dugačkom gubitničkom nizu, Toni tvrdi da Nole nije fatalan za Rafu kao što je Rafa za Federera.
– Jasno je da ima previše poraza i da je u poslednjih nekoliko mečeva izašao stegnut na teren. Jasno je i da je Đoković superioran u odnosu na sve. Ali kada je Rafael pobeđivao Rodžera, ovaj je bio bolji. Pobeđivao ga je jer mu odgovara njegova igra. Sada Đoković ima bolju igru, ali probaćemo sledeći put nešto da promenimo. Ne igrački, nego psihološki – objasnio je trener Nadal da iz igre njegovog pulena mora da se eliminišu trema, nervoza, stegnutost…
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.