Porazi srpskih predstavnika na Rolan Garosu

Izvor: NTV.rs, 02.Jun.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porazi srpskih predstavnika na Rolan Garosu

Deveti dan Rolan Garosa nije bio uspešan za naše tenisere. Prema očekivanju Dušan Lajović nije mogao da pruži jači otpor prvom nosiocu Rafaelu Nadalu. Španac mu je prepustio samo četiri gema, bilo je 6 : 1, 6 : 2, 6 : 1. Naš teniser je očigledno bio nervozan zbog svog prvog meča na stadionu “Filip Šatrije“, kao i zbog imena protivnika, pa nije pružio svoj maksimum ni u jednom trenutku i meč je završio sa 9 vinera i 42 neiznuđene greške. Ipak, Dušan ima mnogo razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << da bude zadovoljan, pošto je na svom prvom učešću u glavnom žrebu u Parizu stigao do četvrtog kola, što će mu doneti uspon od desetak mesta, u zavisnosti od rezultata ostalih tenisera.
Nadal je postao prvi čovek u Open eri koji na Rolan Garosu ima 32 uzastopne pobede I u četvrtfinalu će igrati protiv Davida Ferera.
Jelena Janković završila je takmičenje na Rolan Garosu u osmini finala, pošto je bolja od nje bila Italijanka Sara Erani sa 2 : 0, po setovima sa 7 : 6, 6 : 2. Jnaša teniserka je svoju šansu propustila u prvom setu – u dva navrata servirala je za vođstvo, imala je i set loptu, ali je dozvolila da set uđe u taj brejk. I tu je Jelena imala priliku, ali je vezala dve greške kod rezultata 5 : 5 u “dodatnom gemu”. Na početku drugog seta Jenkovićeva je bila obeshrabrena i brzo je izgubila tri gema. Na kratko se Jelena vratila u igru sa dva osvojena gema, ali Erani je bila konstantnija, manje je grešila i zasluženo je došla do pobede.
Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u polufinale u konkurenciji dublova. Njih dvojicu su u četvrtfinalu savladali Hrvat Marin Draganja i Rumun Florin Mergea rezultatom 2 : 1. Po setovima 6 : 7, 6 : 3, 7 : 6. Zimonjić i Nestor, koji su bili postavljeni za treće nosioce, nadoknadili su brejk zaostatka u trećem setu, ali su u odlučujućem taj brejku propustili prednost od 4 : 1 i 5 : 3. Zimonjiću u Parizu ostaje takmičenje u miks dublu, gde je sa Nemicom Julijom Gerges stigao do polufinala.
 
 
 
 
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Tenis

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.