PO PRAVILIMA ITF NEMA PRAVO NASTUPA: Počelo lobiranje da Nadal igra u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2023, 12:21

PO PRAVILIMA ITF NEMA PRAVO NASTUPA: Počelo lobiranje da Nadal igra u Parizu

Nije nastupao za Španiju u Dejvis kupu

Španski teniser Rafael Nadal po pravilima ITF neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, međutim, lobiranje je uveliko počelo kako bi se u njegovom slučaju napravio presedan. Španac je nedavno izjavio da će se naredne godine oprostiti od profesionalnog igranja tenisa i silno bi želeo da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Bilo bi to sjajno za mene - rekao je u jednom intervjuu Nadal.

Međutim, kako u protekle dve godine nije nastupao za Španiju u Dejvis kupu, proslavljeni as po praviima ITF nema pravo nastupa na Olimpijskim igrama.

Zbog toga je pokrenuta inicijativa da se pravilo promeni kako bi se Nadalu omogućilo učešće u Parizu.

Rodžer Federer je bio u sličnoj situaciji pred Olimpijske igre u Tokiju. Tada je Teniski savez Švajcarske uspeo da izdejstvuje njegovo učešće na OI, piše "Dejli ekspres". Ipak, Federer je na Vimbldonu obnovio povredu kolena i na kraju ipak nije mogao da predstavlja svoju zemlju na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Sudeći po tome da je Nadal veliki autoritet u svetu tenisa i miljenik zapadnog sveta, za njega pravila najverovatnije neće važiti. Vrši se ogroman pritisak da se napravi presedan i da se Špancu ispuni želja da zaigra sa Karlosom Alkarazom na Olimpijskim igrama.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Dejvis kup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.