Nadalu zabranjen nastup u Parizu – kako je Federer dobio izuzeće?

Izvor: B92, 23.Sep.2023, 18:32

Nadalu zabranjen nastup u Parizu – kako je Federer dobio izuzeće?

Španski teniser Rafael Nadal, prema aktuelnim pravilima, neće moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pravila Svetske teniske federacije (ITF) su jasna i kažu da teniser mora da igra za Dejvis kup reprezentaciju bar jednom tokom dve godine uoči Igara.

Španac to nije učinio, niti će imati šansu do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezone, kako zbog svoje povrede, tako i zbog činjenice da je Španija elimininisana iz takmičenja.

Ipak, ako pogledamo u prošlost, videćemo da su izuzeci postojali. Poslednji put bio je u slučaju Rodžera Federera.

Rodžer nije igrao za Švajcarsku uoči Tokija, ali je uz pomoć Teniskog saveza svoje zemlje dobio dozvolu da nastupi. Ipak, to nije učinio – zbog povrede.

O potencijalnom Nadalovom problemu govorio je i Fon Arnem, predsednik TS Nemačke.

"Zašto otežavamo? Rafa razmišlja o igranju u Parizu. Olakšajte im da igraju tamo. Naše odluke moraju da budu razumne. Moramo da promenimo pravila. Ukoliko budem izabran (za predsednika ITF), sigurno bih to uradio. Treba da olakšamo igračima i uklonimo prepreke", rekao je Fon Arnem.

Podsetimo, Nadal ima zlato sa Igara u Pekingu 2008. u singlu, kao i najsjajnije odličje u paru sa Markom Lopesom u Riju 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.