Nadalov mentalitet pobednika neće se promeniti

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 10:21

"Nadalov mentalitet pobednika neće se promeniti"

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa, pozdravio je poruku Rafaela Nadala u vezi trke za najviše grend slem titula.

Nadal je nedavno rekao kako je svestan da verovatno neće moći da obori rekord Novaka Đokovića.

"Neću osvojiti više grend slem titula od Đokovića, ali ću sebi dati više prilike da uživam ponovo u svemu", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Nadal nedavno na teniskoj klinici u Barseloni.

Sve to je čuo i bivši broj jedan, Ferero, koji je jednu titulu na Rolan Garosu osvojio 2003. godine.

"Svakako da će želeti da se vrati takmičenju jer ima tu takmičarsku životinju u sebi. Vidim to kao nešto logično da još nije u stanju da se takmiči sa Đokovićem ili protiv ostalih najboljih, jer je dugo van terena. Uvek je teško početi ponovo", rekao je Ferero za Marku.

Otuda je Nadala savetovao da bude strpljiv i da se postepeno vraća.

"Kada bude na terenu, njegov mentalitet da se takmiči na najboljem nivou neće se promeniti. Na Australijan openu gde je pobedio Medvedeva, smatralo se da ima manje šanse, a on je osvojio oba turnira tamo. Oni koji su veoma, veoma dobri imaju nešto drugačije od ostalih i ne bih bio iznenađen da ga opet vidim na najvišem nivou. Koliko dugo? Toliko da bude dobar fizički mada ne mislim da će se zadovoljiti time da dobije samo dva meča", zaključio je Ferero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.