Nadal zaustavio Cicipasa i četvrti put slavio u Kanadi

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal zaustavio Cicipasa i četvrti put slavio u Kanadi

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal zaustavio je Stefanosa Cicipasa i u finalu Rodžers kupa pobedio je 19-godišnju grčku senzaciju sa 6:2, 7:6 (4).

Španac je četvrti put u karijeri osvojio titulu u Kanadi u meču koji je trajao sat i.43 minuta.

Nadal je u odlučujući duel ušao mnogo odmorniji od rivala i iskoristio je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svoje prednosti. Španac je realizovao tri od šest brejk lopti, dve u prvom i jednu u drugom setu, a potpuno je dominirao sve do desetog gema drugog seta.

Cicipas do tada nije imao nijednu brejk priliku, ali se nije prevadao i prvom igraču sveta servis je oduzeo u trenutku kada je Nadal servirao za pobedu - 5:5.

Razigrani Grk je nekoliko minuta kasnije imao još jednu brejk loptu, ujedno i set, ali je Rafa "preživeo" ovaj nalet protivnika.

Nadal je u taj-brejku bio nešto smireniji, a ključan je bio mini brejk kod rezultata 4:3.

Absolutely punishing level from Nadal today! He storms through the first set 6-2 in the men’s singles final

After his wild run to the final, does Tsitsipas have enough left in the tank to push the World No. 1 to three? #RogersCuppic.twitter.com/bpjhBHZUBJ

Špancu je ovo treća Masters titula ove godine na četvrtom učešću. Slavio je u Monte Karlu i Rimu, dok je poražen u četvrtfinalu Madrida. Na prva dva Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju nije učestvovao.

Nadal je još ranije obezbedio opstanak na prvom mestu na ATP listi, dok će Cicipas od ponedeljka biti 15. teniser sveta, što mu je najbolji rang u karijeri.

20 years old today and facing Rafa Nadal in his first Masters 1000 final...

Happy birthday, @StefTsitsipas#RogersCuppic.twitter.com/wtV8BmO9wh
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rafa beži Rodžeru, Novak i dalje na istom mestu

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2018

Na novoj ATP listi dogodila se jedna promena u prvih deset na svetu, dok je i najbolji teniser sveta Rafael Nadal pobedom na turniru u Torontu uvećao zalihu bodova nad prvim pratiocem Rodžerom Federerom...Pre turnira u Kanadi Nadal je imao 9.310 bodova, a Federer 7.080, ali je nakon osvojenog trofeja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.