Nadal predlaže novinu koja bi mogla da promenu tenis

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal predlaže novinu koja bi mogla da promenu tenis

Rafael Nadal više nije najbolji teniser na svetu, pošto je predao meč Fernandu Verdasku na Mastersu u Parizu, pa se tako na tron vratio Novak Đoković.

Davanjem intervjua za “Sokrates magazin” Španac je izneo veoma zanimljiv predlog.

Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nadal smatra da se tenis kreće u pogrešnom smeru i da su igrači sve veći i snažniji i da se poslednjih godina sve više oslanja na servis.

.@MAPFRE muestra al @RafaelNadal más cercano #EnConfianza de la mano de @McCann_Spain #campaña #publicidad https://t.co/o585P4X6I3 pic.twitter.com/498GdOG77l— ExtraDigital (@extradigital_es) November 2, 2018

- Tenis se kreće u pogrešnom smeru. Igrači su sve veći i snažniji, a ako u sledećim godinama ne pronađemo dobro rešenje, plašim se da će se ovaj sport oslanjati samo na snagu i na servis. To može biti opasno. Sada nemam konkretnu ideju u glavi, ali možda ne bi bilo loše da se ukine drugi servis - poručio je Nadal.

Nema sumnje da bi ovo pravilo potpuno promenilo tenis i da bi talenat igrača i sama igra u polju više došla do izražaja. Ipak, Nadala demantuje i sama ATP lista, gde prva tri mesta godinama zauzimaju on, Đoković i Federer, kojima servis nije glavno oružje, a da igrači kojima je servis glavno oružje, poptu Kevina Andersona i Džona Iznera, nikada nisu bili u TOP 5 tenisera.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.