Izvor: RTS, 08.Jul.2020, 13:13

Nadal odabrao masters u Madridu umesto Ju-Es opena

Drugi teniser sveta Rafael Nadal učestvovaće na mastersu u Madridu, čime je indirektno potvrdio da neće biti među igračima koji će nastupiti na Ju-Es openu. Direktor turnira u prestonici Španije Felisijano Lopes potvrdio je da će Nadal igrati u "magičnoj kocki".
"Razgovarao sam sa svojim prijateljem Rafaelom Nadalom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji mi je potvrdio da će učetvovati na turniru u Madridu u septembru", poručio je Lopes.

Termini turnira potvrđuju da "bik sa Majorke" ne planira da putuje u Njujork, gde brani titulu, što je više puta u prethodnom periodu najavljivao.
Masters u Madridu na programu je od 13. septembra, istog dana kada počinje grend slem u "velikoj jabuci".
To je, inače, jedini turnir na kojem će Španac moći da zaradi nove bodove, nakon što je ATP objavio novi sistem bodovanja, po kojem u računicu ulaze i bodovi iz 2019. godine.
Nadal je u Madridu igrao polufinale prošle godine, pa u slučaju titule, može dobiti nešto više od 600 bodova.
Prema novom sistemu, čak i da propusti Ju-Es open, zadržaće 2.000 bodova jer je prošle godine osvojio titulu u Njujorku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.