Nadal o kontroverznom pitanju: Ne želim da zarađujem više jer sam ja Rafa

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 22:28

Nadal o kontroverznom pitanju: Ne želim da zarađujem više jer sam ja Rafa

Španski teniser Rafael Nadal je očigledno ublažio stav kada je u pitanju zarada u "belom sportu".

Nadal se dotakao razlika u nagradama u muškom i ženskom tenisu, s tim da je očigledno da je nekada imao "tvrđi" stav.

Rafa je svojevremeno bio napadnut zbog izjave da žene u svetu modelinga više zarađuju od muškaraca, manekena, jer su traženije, te da je slična priča u tenisu – samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrnuto.

Nadal je o ovoj temi upitan i u nedavnom intervjuu za "La Sekstu", a očigledno je da ga ne zanimaju mnogo polovi, koliko ekonomija.

Vlasnik 22 Grend slem titule kaže da teniserke treba da zarađuju više ako generišu više novca, te da ovaj problem nije jednostavan.

"Za mene jednakost nije u poklanjanju. Ako Serena (Vilijams) generiše više od mene, puni stadione, ne želim da zarađujem više od Serene jer sam ja Rafa Nadal. Želim jednakost. Želim da žene zarade više ako generišu više novca. U tenisu, da li bi nagrade trebalo da budu jednake? Na većini turnira jesu. Uvek sam to podržavao", rekao je Nadal.

Inače, "Bik sa Majorke" je u karijeri, samo od tenisa, zaradio oko 135 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NADAL PRIČAO O JEDNAKOSTI U SPORTU, PA SPOMENUO NOVAKA: „Ne treba svi da zarađuju kao on“ (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 17.Feb.2024, 13:45

„Ne želim da zarađujem više od Serene samo zato što sam ja Rafa Nadal“ Već godinama je zarada tenisera tema broj jedan u svetu „belog“ sporta, a sada je o tome pričao slavni Španac, Rafael Nadal. U opširnom intervju za „La Seksta“, iskusni teniser dotakao se pomenute teme i tvrdi...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.