Nadal ne igra Pariz, Novak ponovo prvi reket sveta

Izvor: VOA, 31.Okt.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal ne igra Pariz, Novak ponovo prvi reket sveta

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od sledećeg ponedelja biće ponovo i najbolji teniser sveta.  Trideset-jednogodišnjem Beograđaninu, koji je u utorak uspešno startovao na poslednjem ovogodišnjem turniru serije Masters 1000 u Parizu, pobedom u dva seta nad Portugalcem Žoaom Souzom (7:5, 6:1), povratak na prvo mesto ATP rang-liste je zagarantovan zbog činjeice da se Španac Rafael Nadal povukao sa tog turnira. Đoković je prvi teniser koji je u istoj godini bio rangiran izvan 20. mesta na svetu (22. u maju) i popeo se na vrh, posle Rusa Marata Safina, koji je isto učinio 2000. godine. Safin je u maju te godine bio 38, a u novembru prvi na svetskoj rang-listi, s tim da Đoković ima odlične šanse da ostvari jedinstven podvig u "Open eri" i 2018. završi na prvom mestu, što Safinu nije pošlo za rukom pre 18 godina (Brazilac Gustavo Kuerten završio je 2000. kao prvi). U slučaju da da se to ostvari, bila bi to peta godina koju Đoković završava na 1. mestu (2011, 2012, 2014, 2015), po čemu bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom. Samo Pit Sampras ima jednu više. U trećem kolu u Parizu, Đoković igra protiv tenisera iz Bosne i Hercegovine Damira Džumhura, koji je eliminisao mladog Grka Stefanosa Cicipasa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković prvi igrač od 2000. koji je imao ovakav uspon

Izvor: B92, 31.Okt.2018

Novak Đoković, od ponedeljka prvi teniser sveta, prvi je igrač od Marata Safina koji je u istoj godini bio van 20, pa potom, i najbolji na ATP na listi.

Nastavak na B92...

Povratak u budućnost

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2018, 14:52

"Veruj u sebe. Svaki. Dan." Tom mišlju, napisanom ispod njegove fotografije na društvebnim mrežama iz dečačkih dana Novak Đoković je obeležio povratak na prvo mesto najboljih tenisera današnjice. Uspeh koji su uspeli da ostvare i dva njegova najveća rivala, Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.