Nadal: Tenis nije na višem nivou

Izvor: B92, 11.Okt.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: "Tenis nije na višem nivou"

Drugi teniser sveta Rafael Nadal rekao je da ne misli da nivo tenisa nikada nije bio na većem nivou nego u 2011. godini.

Mnogi teniski stručnjaci, ali i igrači u više navrata su ove godine rekli upravo da je Novak Đoković podigao tenis na neki viši nivo.

"Ne mislim da je nivo tenisa bolji nego što je bio 2009. ili 2010. godine. Mislim da je sličan."

"Što se tiče mene i Rodžera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čak i nešto lošiji. Ja igram slabije nego prošle godine. Bio sam veoma konstantan, možda i konstantniji nego prošle godine, ali i nešto slabije. Mislim da Rodžer igra dobro, ali izgubio je neke mečeve koje ranije nikada ne bi izgubio”, rekao je Nadal.

Nadal, koji je ove godine izgubo sedam od deset finala koja je igrao, smatra da može još uvek da napreduje.

"Ako ne napredujete svake godine sve više, vaše šanse su sve manje. Ne zaboravite da je ovo moja sedma godina na turu da sam jedan od prva dva igrača sveta. To se dešava jer sam u savršenom menatlnom stanju i jer stalno napredujem i igram sve bolje. To je moj cilj i to moram da nastavim da radim ukoliko želim da ostanem na ovom mestu.”

Maljorčanin je objasnio i njegovo viđenje dominacije Đokovića u 2011. godini.

"Đoković je ove godine već osvojio puno turnira, tri Gren slema, a nije praktično uopšte gubio. Ne verujem da je on promenio svoju igru. Radi neke male stvari bolje nego što ih je radio pre nekoliko godina i zbog toga ima toliko uspeha ove godine. To ću i ja pokušati da uradim.”
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.