Nadal: Sjajna nedelja, prošli smo brojna iskušenja do osvajanja titule

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Sjajna nedelja, prošli smo brojna iskušenja do osvajanja titule

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal bio je veoma srećan pošto je Španija u Madridu po šesti put osvojila pehar Dejvis kupa.

Španci su u finalu bili bolji od Kanade pošto je Roberto Bautista Agut pobedom nad Feliksom Ožeom-Alijasimom od 7:6 (3), 6:3 doneo prvi poen, da bi potom Nadal pobedio Šapovalova 6:3, 7:6 (7).

Nadal je rekao da je cela nedelja bila neverovatna i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ceo tim uspeo da se izbori sa brojnim nedaćama od početka takmičenja.

"Bilo je to neverovatnih nekoliko dana. Kada konačno uzmete titulu posle svih teškoća koje su nas zadesile ove nedelje, to je neverovatno. Sjajno je podeliti ovu radost sa ljudima koji su bili tu da nas podrže tokom cele nedelje. Ovo je šesti pehar Dejvis kupa za Španiju, osim sjajnog tima igrača imamo i odličan stručni tim koji nas je pripremio na najbolji mogući način da ostvarimo ovaj uspeh. Želimo da se zahvalimo i organziatorima na takmičenju koje je izuzetno dobro organizovano u ovom formatu", rekao je Nadal.

On se na osvrnuo na sve probleme koje su Španci imali tokom nedelje.

"Bila je haotična nedelja. Roberto nas je napustio, preminuo mu je otac, potom se Roberto vratio, trenirao u subotu i u finalu pokazao fantastičan nivo tenisa da bi pobedio Ožea-Alijasima. Ako se tome doda i da je Pablo imao povredu na meču sa Peljom, da su marsela bolela leđa, i da je za mene, kao i uvek ova podloga bila rizična, sve je proteklo veoma dobro", dodao je Nadal.

Nadal je pohvalio i tim Kanade.

"Imaju sjajan mlad tim. Mislim da imaju jedan od najboljih timova sada i za godine koje dolaze, ako ovako nastave da napreduju, biće skoro nepobedivi. Imaju kompaktan i snažan tim koji je sposoban da se prilagodi svim podlogama. Lider je Denis, igrač ogromnog talenta, on je magičan. Veoma sam srećan što sam uspeo da pobedim tako teškog protivnika posle naporne nedelje na mentalnom i fizičkom nivou. Ovo je bio sjajan način da se završi sezona", poručio je Nadal.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.