Nadal: Ne brine me kuk, već sve drugo oko povratka

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 19:43

Nadal: Ne brine me kuk, već sve drugo oko povratka

Rafael Nadal se oglasio povodom najave da će posle skoro godinu dana zaigrati na turnirima.

U intervjuu za Marku, bivši broj jedan je rekao da ga ne brine povredaa, već kako će izgkedati sve drugo oko tog povratka.

"Izbegavao sam da dajem bilo kakve prognoze u vezi mog povratka, jer se ipak radi o godini provedenoj van terena i operaciji kuka, ali ono što me najviše brine nije kuk, već kako će izgledati sve ostalo. Mislim da sam se dobro pripremio i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadam se da će stvari krenuti pozitivno i da ću imati priliku da ponovo da uživam na terenu", izjavio je Nadal.

Teniser iz Manakora kaže da jedva čeka da se vrati na teren i oset taj takmičarski žar.

"Potrajalo je sve ovo, dug je to period pauze. Nestrpljiv sam da ponovo osetim tu nervozu, to uzbuđenje, te strahove, te sumnje. Potrudiću se da ne očekujem ništa. Nadam se da ću uspeti da ne postavljam pred sebe izazove koje sam postavljao ranije, tokom cele karijere. Nalazim se u drugom dobu, za mene je ovo neistražena teritorija. Celog života sam terao samog sebe preko granice mogućeg i nadam se da sam u stanju da to ne radim više", izjavio je Rafa.

Ne želi sebe da opterećuje preteranim zahtevima.

"Moram da prihvatim stvari kakve jesu i znam da će biti jako teško u početku. Moram sebi da dam neophodno vreme i da ne zamerim sebi što će u početku, verovatno, stvari izgledati loše, jer postoji realna mogućnost da se to dogodi. Znajući da bi sve moglo da se promeni u ne toliko dalekoj budućnosti, moram da zadržim entuzijazam, takmičarski duh i snaga će doći", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.