Madrid: Marej otkazao učešće, Nadalu se ništa ne sviđa

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2012, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid: Marej otkazao učešće, Nadalu se ništa ne sviđa

Zbog povrede leđa Britanac otkazao učešće u Madridu, Nadal razočaran kvalitetom plave šljake, Tipsarević, Đoković i Troicki saznali imena svojih rivala.
Povrede i sve veći problemi uzrokovani postavljanjem nove podloge su realnost kojom se moraju pozabaviti organizatori ATP turnira u Madridu. Prošlogodišnji četvrtfinalista turnira u Madridu i četvrti teniser sveta, Endi Marej, prihvatio je savete lekara i odustao od učešća na turniru.
’’Ja sam razočaran, ali moram da ti prihvatim savete lekara’’, izjvaio je Britanac, rekavši da je takvu odluku doneo da bi potpuno spreman dočekao Rolan Garos.
Ranije su svoje učešća otkazali Mardi Fiš i Endi Rodik.
Rafael Nadal ima brojne primedbe na kvalitet podloge. Kritikovao je organizatore i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) ukazujući na to da je plava šljaka klizava i meka, a nije mu se dopao i položaj reklamnih panoa.
'Razumem ideje i marketinške projekte organizatora, ali smatram da ATP u interesu igrača nije trebalo da dozvoli da se igra u ovakvim uslovima. Turnir u Madridu je jedan od najvećih u svetu i zaista ne shvatam takve eksperimente bez ikakvog probnog perioda', rekao je Nadal.

Đoković i Tipsarević protiv kvalifikanata
Novak Đoković u drugom kolu Mastersa u Madridu igraće protiv boljeg iz duela dva kvalifikanta, odlučeno je žrebom u glavnom gradu Španije. U trećem kolu Đoković sastaće se sa pobednikom meča Olivije Rohus (Belgija) – Stanislavs Vavrinka (Švajcarska) a u istoj polovini kostura nalazi se i Janko Tipsarević.
Tipsarević je na turniru postavljen za sedmog nosioca, u prvom kolu je slobodan, dok u drugom kolu čeka boljeg iz duela domaćeg tenisera Alberta Ramosa i kvalifikanta.
Protivnik Viktora Troickog u prvom kolu biće Amerikanac Donald Jang, ukoliko njega pobedi u drugom kolu čekao bi pobednika iz duela Tomas Beluči (Brazil) – Rišard Gaske (Francuska).
Turnir u Madridu u zvaničnom programu ATP-a nalazi se od 1990. godine, trofej brani naš Novak Đoković, a prethodno su titule osvajali i : Rafael Nadal, Rodžer Fereder, Endi Marej i David Nalbandijan.
Takmičenje na turniru zvaničnog naziva ’’Mutua Madrid Open’’ počinje narednog ponedeljka.
Budimir Vasilijević
Tweet
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.