Kralj šljake uzvratio udarac: Nadal izjednačio protiv Kližana

Izvor: Blic, 31.Maj.2013, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kralj šljake" uzvratio udarac: Nadal izjednačio protiv Kližana

Rafael Nadal, sedmostruki osvajač Rolan Garosa i rekorder po Grend slem titulama u Parizu, izgubio je prvi set u meču drugog kola koji igra sa Slovakom Martinom Kližanom - 4:6, ali je već u narednom daleko bolje potvrdio ulogu favorita, dobivši ga sa 6:3.

Nadal je i u prvom kolu izgubio prvi set, i to od Nemac Danijela Brandsa, ali je potom uspeo da uspostavi dominaciju i dođe do trijumfa od 3:1. Ovoga puta Slovak je izdržavao napade Rafe do šestog gema, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onda je preuzeo inicijativu i brejkom napravio odlučujuću prednost.

Nadal nije uspeo da uzvrati udarac, a i nije bio toliko agresivan kao njegov rival. Slovački teniser, inače 35. na ATP listi, je u prvom setu imao i više direktnih poena 13-5), a i više neiznuđenih grešaka (15:9). Rizik mu se, u tom delu meča, isplatio.

Rafael Nadal u dosadašnjem toku svoje karijere prvi set je izgubio 166 puta, ne računajući ovaj meč. A u tih 165 navrata, 70 puta je trijumfovao, a 95 puta izgubio.

Nije mu dugo trebalo da uzvrati udarac Slovaku, osvojivši prva četiri gema druge deonice. Kližan je pripretio, prišavši na 4:2, ali to nije bilo dovoljno da se Rafa uzdrma, pa je Španac došao do izjednačenja.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Kralj šljake" uzvratio udarac: Nadal preokrenuo protiv Kližana

Izvor: Blic, 31.Maj.2013

Rafael Nadal, sedmostruki osvajač Rolan Garosa i rekorder po Grend slem titulama u Parizu, izgubio je prvi set u meču drugog kola koji igra sa Slovakom Martinom Kližanom - 4:6, ali je potom osvojio naredna dva, sa po 6:3...Nadal je i u prvom kolu izgubio prvi set, i to od Nemac Danijela Brandsa, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.