Janko zakazao revanš Nadalu za debakl na šljaci

Izvor: Blic, 26.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko zakazao revanš Nadalu za debakl na šljaci

Janko Tipsarević se plasirao u četvrtfinale turnira u Baseloni pobedivši Portugalca Frederika Žila sa 6:2, 6:2.

Samo 69 minuta nastupa bilo je dovoljno srpskom teniseru da presliša rivala iz Portugalije, 27-godišnjaka koji je tek 117 na ATP listi.

Nemoćan je bio Žil i u prvom setu prvog međusobnog duela, u kome je osvojio samo pet poena na servise Tipsarevića koji je iskoristio obe šanse za brejk, a i u drugoj deonici, u kojoj je podigao nivo svoje igre, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne i dovoljno da bi ugrozio pobedu favorita.

Tipsarević će u četvrtfinalu igrati protiv Rafela Nadala, koji je kao prvi nosilac savladao Roberta Faraha iz Kolumbije sa 6:2, 6:3. Španac se uopšte nije mučio u prvom setu, a u drugom je neizvesnost potrajala samo do rezultata 3:3, posle čega je usledila serija drugog tenisera sveta.

Janko Tipsarević i Rafal Nadal su do sada igrali samo dva meča, a u oba je trjiumf pripao španskom teniseru.

Rafa je najpre na US openu 2007. poveo sa 6:2, 6:3, 3:2 pre nego što mu je Tipsarević predao meč, a potom je 2009, u jedinom dosadašnjem međusobnom duelu na šljaci, Nadal deklasirao Janka sa 6:1, 6:0, 6:2 u Dejvis kupu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.