Ivana Španović obora rekorde

Izvor: RTS, 22.Feb.2014, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović obora rekorde

Ivana Španović oborila državni rekord - 6,92, zlato i za Kolašinca. Otkrivena statua Bergkampa ispred stadiona Arsenala. Srpski tekvodnista Bozalo osvojio bronzu. Noletov prvi protivnik u Dubaiju Uzbekistanac Denis Istomin. Nadal u polufinalu turnira u Rio de Žaneiru. Lampard u poslednjem minutu doneo slavlje Čelsiju. Orlando posle dva produžetka savladao Njujork, Lejkersi napokon slavili protiv Bostona.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

16.57 - Atletičarka Ivana Španović oborila je na dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu državni rekord u skoku u dalj rezultatom 6,92 metara. Španovićeva je osvojila zlato drugim najboljim rezultatom u svetu ove godine. Prethodni rekord od 6,82 metara srpska atletičarka je postavila na prvenstvu sveta u Moskvi avgusta prošle godine, kada je osvojila istorijsku bronzu za Srbiju. Zlato u Turkoj osvojio je i naš bacač kugle Asmir Kolašinac hicem 20,23 metara, dok je Nemanja Kojić postao prvak Balkana na 800 metara!

15.54 -  Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom terenu Everton sa 1:0 u prvom meču 27. kola Premijer lige, čime su zadržali lidersku poziciju na tabeli. Gol odluke postigao je Frenk Lampard u 93. minutu iz slobodnog udarca. Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč. Danas se još sastaju Arsenal - Sanderlend (16 sati), Kardif - Hal, Mančester Siti - Stouk, Vest Bromvič Albion - Fulam, Vest Hem - Sautempton i Kristal Palas - Mančester Junajted (18.30).

15.52 - Reprezentativac Srbije u tekvondou Stefan Bozalo osvojio je bronzanu medalju na turniru serije G1 u Dubaiju. Bozalo je u kategoriji preko 87 kilograma do bronze došao zahvaljujuće dve pobede. Ovo je treća bronza za srpske tekvondiste pošto su juče medalje osvojile olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić i Ana Bajić.

15.27 - Rezultati utakmica 16. kola fudbalske Super lige Srbije: Novi Pazar - Partizan 0:0, Donji Srem - Vojvodina 1:1 (Damnjanović 14' (p) Stojanović 71'), Voždovac - OFK Beograd 1:0 (Obradović 9'), Spartak - Sloboda (odloženo), Čukarički - Rad (u toku). Od 16 časova igraju Napredak i Jagodina a od 18 Crvena zvezda i Javor (18.00).

15.22 - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da mu je drago zbog toga što je omogućeno deci iz osnovnih škola u Beograda da koriste bazen Tašmajdan, ali i da je to potrebno svim mladim ljudima širom Srbije. "Drago mi je da grad Beograd brine o deci. Ipak, potrebno je omogućiti deci u celoj Srbiji da se bave svim bazičnim sportovima, a mi to radimo kroz akciju "Sport u škole". Novac koji izdvajamo za školski sport ne smemo da gledamo kao na trošak, jer je to najbolja investicija u budućnost i zdravlje cele nacije", rekao je Udovičić na predstavljanju programa besplatnih časova plivanja za osnovce na bazenu Tašmajdan. On je istakao da je školski sport prioritet Ministarstva omladine i sporta.

14.46 - Arsenal je otkrio je ispred stadiona Emirata statuu legendarnog fudbalera  Holanđanina Denisa Bergkampa. Četrdesetčetvorogodišnji Bergkamp bio je prisutan ovoj svečanosti, kojom je odato prizanje njegovom doprinosu tokom 11 godina provedenih u tom londonskom klubu. "Počastvovan sam i izuzetno ponosan zbog ovog čina. Sjajno je vratiti se ovde i videti sve ove drage ljude", rekao je Bergkamp, koji je za Arsenal igrao na 423 utakmice i postigao 120 golova. Dolazak Bergkampa u Arsenal iz Intera u junu 1995. bila je prekretnica za londonski klub koji je od tada kvalitattivno odskočio i ostvario najbolje rezultate u svojoj istoriji. Elegantni napadač osvojio je tokom vremena provedenog u Arsenalu sedam trofeja sa tim klubom i bio je ključna figura u timu koji je u sezoni 2003/04 osvojio titulu prvaka Engleske bez izgubljenog meča. "Arsenal je ponosan što će statua Bergkampa biti ispred stadiona", rekao je direktor londonskog kluba Ken Frajar.

14.25 - Završeno je prvo poluvreme na prve tri utakmice 16. kola Superlige Srbije. Donji Srem vodi sa 1:0 u duelu sa Vojvodinom, kao i FK Voždovac protiv OFK Beograda. U Novom Pazaru, gde gostuje Partizan, poluvreme je završeno bez golova.

11.30 - Najbolji srpski teniser Novak Đoković počinje odbranu titule na ATP turniru u Dubaiju protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, odlučeno je danas održanim žrebom. Đokovićev mogući rival u drugom kolu je pobednik meča u kojem se sastaju Španac Roberto Bautista Agut i kvalifikant. Drugi reket sveta bi u polufinalu mogao da ukrstiti reket sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, a u finalu mu je projektovani protivnik Čeh Tomaš Berdih, Argentinac Huan Martin del Potro ili Francuz Žo Vilfred Conga. Đoković je u karijeri do sada četiri puta osvajao turnir u Dubaiju - 2009, 2010, 2011. i 2013. Turnir u Dubaiju počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 2,3 miliona dolara.

09.200 - Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Delrej Biču (Florida) pošto je savladao Rusa Teimuraza Gabašvilija sa 6-2, 6-3. Protivnik Čiliću u polufinalnom meču biće Amerikanac Džon Izner koji je pobedio zemljaka Rinija Vilijamsa sa 4-6, 6-3, 6-2. U drugom po lufinalu sastaće se Kevin Anderson iz Južne Afrike i Amerikanac Stiv Džonson. Anderson je bio bolji od Australijanca Marinka Matoševića 6-7 (2-7), 6-3, 6-3, dok je Džonson savladao Felisijana Lopesa iz Španije sa 6-3, 6-2.

09.10 - Prvoplasirani na rang listi najboljih tenisera sveta, Španac Rafael Nadal, plasirao se u polufinale ATP turnira u Rio de Žaneiru pošto je savladao Žoaoa Sousu iz Portugalije sa 6-1, 6-0. Protivnik Nadalu u polufinalnom meču turnira koji se igra za nagradni fond od milion i 209.770 dolara biće, takođe, Španac Pablo Anduhar koji je pobedio zemljaka Tomija Robreda sa 6-1. 6-1. U drugom polufinalu sastaće se, opet Španac, David Ferer i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov. Ferer je bio bolji od Tomaza Belučija iz Brazila: 4-6, 6-3, 6-3, dok je Dolgopolov savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 6-1, 6-1.

09.00 - Od deset utakmica odigranih u NBA ligi najdramatičnije je bilo na meču Orlanda i Njujorka gde su igrana čak dva produžetka. Na kraju je slavio Orlando sa 129:121 uprkos odličnoj igri Karmela Entonija, koji je postigao više od trećine koševa za Njujork, čak 44 poena.Dalas je slavio u Filadelfiji 124:112, a Toronto je pobedio Klivlend sa 98:91. Šarlot je na svom terenu bio bolji od Nju Orleansa 90:87, Detroit je dobio Atlantu 115:107, Memfis je savladao Los Anđeles Kliperse 102:96, a Čikago je deklasirao Denver 117:89. Lejkersi su napokon stigli do pobede savladavši Boston 101:92, Portland je dobio Jutu 102:94, a Feniks je deklasirao San Antonio 106:85.

00.00 - Fudbaleri Valjadolida i Levantea igrali su nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 25. kola španske Primere. Domaćin je razočarao navijače slabom igrom osvojivši samo bod, iako mu "gori pod nogama". Mogao je da ostane i praznih ruku, jer je Levante vodio od sredine prvog poluvremena, ali je poraz izbegnut izjednačujućim golom Havija Guere sedam minuta nakon odmora. Valjadolid je ostao u opasnoj zoni i predstoji mu teška borba za opstanak, dok je Levante preuzeo od Sevilje sedmu poziciju na tabeli.

Pred nama je dan bogat sportskim događajima. Igraju se utakmice 16. kola fudbalske Super lige Srbije, zatim utakmice 21. kola košarkaške Jadranske lige a tu su ivaterpolo utakmice šestog kola Lige šampiona. U istanbulu počinje Balkansko prvenstvo u dvorani za atletičare. Uz prenose nadmetanja na Olimpijskim igrama u Sočiju, na Drugom programu RTS-a pratićemo odbojku, košarku i vaterpolo. U 15:55 je prenos odbojkaške utakmice Kupa Srbije u kojoj se sastaju Ribnica i Spartak. Od 18:55 u ABA ligi Radnički dočekuje Cedevitu a od 20:45 u vaterpoli Ligi šampiona Radnički ira sa Brešom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivana Španović obara rekorde

Izvor: RTS, 22.Feb.2014

Ivana Španović oborila državni rekord - 6,92, zlato i za Kolašinca. Otkrivena statua Bergkampa ispred stadiona Arsenala. Srpski tekvodnista Bozalo osvojio bronzu. Noletov prvi protivnik u Dubaiju Uzbekistanac Denis Istomin. Nadal u polufinalu Ria. Lampard u poslednjem minutu doneo slavlje Čelsiju....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.