Dramatična pobeda Orlanda u derbiju Istoka

Izvor: RTS, 22.Feb.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatična pobeda Orlanda u derbiju Istoka

Orlando posle dva produžetka savladao Njujork sa 129:121, Lejkersi napokon slavili protiv Bostona 101:92. Nadal u polufinalu turnira u Rio de Žaneiru. Valjadolidu ostao samo bod protiv Levantea i neizvesnost na začelju tabele.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

09.200 - Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Delrej Biču (Florida) pošto je savladao Rusa Teimuraza Gabašvilija sa 6-2, 6-3. Protivnik Čiliću u polufinalnom meču biće Amerikanac Džon Izner koji je pobedio zemljaka Rinija Vilijamsa sa 4-6, 6-3, 6-2. U drugom po lufinalu sastaće se Kevin Anderson iz Južne Afrike i Amerikanac Stiv Džonson. Anderson je bio bolji od Australijanca Marinka Matoševića 6-7 (2-7), 6-3, 6-3, dok je Džonson savladao Felisijana Lopesa iz Španije sa 6-3, 6-2.

09.10 - Prvoplasirani na rang listi najboljih tenisera sveta, Španac Rafael Nadal, plasirao se u polufinale ATP turnira u Rio de Žaneiru pošto je savladao Žoaoa Sousu iz Portugalije sa 6-1, 6-0. Protivnik Nadalu u polufinalnom meču turnira koji se igra za nagradni fond od milion i 209.770 dolara biće, takođe, Španac Pablo Anduhar koji je pobedio zemljaka Tomija Robreda sa 6-1. 6-1. U drugom polufinalu sastaće se, opet Španac, David Ferer i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov. Ferer je bio bolji od Tomaza Belučija iz Brazila: 4-6, 6-3, 6-3, dok je Dolgopolov savladao Italijana Fabija Fonjinija sa 6-1, 6-1.

09.00 - Od deset utakmica odigranih u NBA ligi najdramatičnije je bilo na meču Orlanda i Njujorka gde su igrana čak dva produžetka. Na kraju je slavio Orlando sa 129:121 uprkos odličnoj igri Karmela Entonija, koji je postigao više od trećine koševa za Njujork, čak 44 poena.Dalas je slavio u Filadelfiji 124:112, a Toronto je pobedio Klivlend sa 98:91. Šarlot je na svom terenu bio bolji od Nju Orleansa 90:87, Detroit je dobio Atlantu 115:107, Memfis je savladao Los Anđeles Kliperse 102:96, a Čikago je deklasirao Denver 117:89. Lejkersi su napokon stigli do pobede savladavši Boston 101:92, Portland je dobio Jutu 102:94, a Feniks je deklasirao San Antonio 106:85.

00.00 - Fudbaleri Valjadolida i Levantea igrali su nerešeno 1:1, u prvoj utakmici 25. kola španske Primere. Domaćin je razočarao navijače slabom igrom osvojivši samo bod, iako mu "gori pod nogama". Mogao je da ostane i praznih ruku, jer je Levante vodio od sredine prvog poluvremena, ali je poraz izbegnut izjednačujućim golom Havija Guere sedam minuta nakon odmora. Valjadolid je ostao u opasnoj zoni i predstoji mu teška borba za opstanak, dok je Levante preuzeo od Sevilje sedmu poziciju na tabeli.

Pred nama je dan bogat sportskim događajima. Igraju se utakmice 16. kola fudbalske Super lige Srbije, zatim utakmice 21. kola košarkaške Jadranske lige a tu su ivaterpolo utakmice šestog kola Lige šampiona. U istanbulu počinje Balkansko prvenstvo u dvorani za atletičare. Uz prenose nadmetanja na Olimpijskim igrama u Sočiju, na Drugom programu RTS-a pratićemo odbojku, košarku i vaterpolo. U 15:55 je prenos odbojkaške utakmice Kupa Srbije u kojoj se sastaju Ribnica i Spartak. Od 18:55 u ABA ligi Radnički dočekuje Cedevitu a od 20:45 u vaterpoli Ligi šampiona Radnički ira sa Brešom.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sampras: Federer još nije rekao svoje

Izvor: RTS, 22.Feb.2014

Sampras impresioniran Federerovom dugovečnošću. Zbog demonstracija na ulicama Kijeva, utakmica Lige Evripe između Dinama i Valensije biće odigrana u Nikoziji. Pored već postojećih i dobro poznatih finansijskih muka, Crvenoj zvezdi pristižu nove tužbe - Sloboda i Rad pokrenuli postupke protiv...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.