Hačanov blizu petog seta, Rafa ide dalje posle trilera

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2018, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hačanov blizu petog seta, Rafa ide dalje posle trilera

Rafael Nadal je savladao Karena Hačanova u trećem kolu US Opena rezultatom 3:1. Po setovima je bilo 5:7, 7:5, 7:6 i 7:6.

Već je u prvom setu bilo jasno da će prvi teniser sveta imati probleme jer je Hačanov napravio brejk u NAdalovom drugom servis gemu. Nadal jeste uzvratio brejk ali je Rus opet oduzeo servis Špancu i to pri rezultatu 5:5. Posle toga je na svoj servis uspeo da iskoristi četvrtu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << set loptu i da povede 1:0.

U drugom setu opet Rafa gubi servis na svom drugom servis gemu ali je uspeo da ribrejkuje protivnika. Desila su se potom još dva brejka pa je bilo 5:5, a u 12. gemu Nadal pravi brejk prilikom prve i jedine brejk lopte u tom gemu.

Current mood over the Nadal/Khachanov R3 thriller...#USOpenpic.twitter.com/zaGzRVGZe5

Treći set je Rafa opet počeo nesigurno i imao je situaciju 0:40 u prvom gemu ali se izvukao i dobio taj gem. Španac je do kraja seta imao samo jednu brejk loptu koju nije iskoristio pa se išlo u taj brejk. U njemu je bilo veoma neizvestno, Rafa je propustio čak četiri set lopte posle čega je petu iskoristio.

U četvrtom setu je za promenu Nadal napravio prvi brejk ali ga nije zadržao do kraja seta pa se opet išlo u taj brejk. Pre toga je pri rezultatu 6:5, Hačanov imao set loptu na servis protivnika ali je nije iskoristio. U taj brejku je Nadal bio ubedljiv i dobio ga je sa 7:2.

A champion always finds a way...

A massive test but @RafaelNadal overcomes Khachanov 5-7, 7-5, 7-6, 7-6 to reach R4!https://t.co/A9rhp5wBjr#USOpenpic.twitter.com/GD8bWPfRS3

Rival prvog tenisera sveta u osmini finala je Gruzijac Nikoloz Bazilašvili.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Borna sredio Medvedeva, Delpo Verdaska, kraj za Stena

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2018

Borna Ćorić je savladao Danila Medvedeva u trećem kolu US Opena u tri seta, a Miloš Raonić je takođe sa 3:0 bio bolji od Stena Vavrinke. Istim rezultatom je i Huan Martin Del Potro dobio Fernanda Verdaska...Medvedev i Ćorić su u prvom setu rano razmenili brejkove ali je hrvatskom igraču ostao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.