ALKARAZ: Nadal je jedan od favorita na Rolan Garosu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 10:34

ALKARAZ: Nadal je jedan od favorita na Rolan Garosu

Španac veruje u sunarodnika.

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da se njegov sunarodnik Rafal Nadal nalazi među favoritima za osvajanje Rolan Garosa, prenosi Rojters. Alkaraz je istakao da se nada da će Nadal prevazići probleme sa povredama uoči početka drugog grend slem turnira u sezoni. Nadal je poslednji put igrao početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine na Australijan openu, a zbog povrede kuka propustio je masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Madridu, kao i turnir u Barseloni.

 - Nadam se da će Nadal naredne nedelje igrati na mastersu u Rimu, a potom i na Rolan Garosu. On će biti favorit za pobedu u Parizu. Iako nije igrao još od Australije, tenisera, koji je osvojio turnir 14 puta će uvek biti teško pobediti na tom turniru - rekao je Alkaraz. - Biće mu teško, tenis zahteva takmičarski ritam, ali Rafa je Rafa, čak i ako dođe bez mnogo mečeva, sigurno će pokazati spektakularan nivo.

Alkaraz, koji u petak puni 20 godina, izjavio je da su izveštaji o Nadalovom povratku ohrabrujući jer se nada da će nastaviti da uči od njega.

 - Ovo govorim kao igrač i kao ljubitelj tenisa - zaključio je Alkaraz, koji trenutno igra na mastersu u Madridu.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.