Milovan Đorić: Radomir Antić najuspešniji srpski trener

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2020, 12:03

Milovan Đorić: "Radomir Antić najuspešniji srpski trener"

Da li se i vi slažete?

Radomir Antić nas je napustio pre šest dana, u 72. godini života, posle kratke i teške bolesti.

Mediji u Španiji i u Srbiji danima pišu o svim podvizima i neverovatnim uspesima srpskog trenera, a Milovan Đorić nema dilemu da je najbolji ikada u našoj zemlji.



"O Radomiru Antiću, mislim što i drugi. Najuspešniji je srpski trener u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << našeg fudbala. Dovoljno je reći da je uspešno vodio Atletiko, Real Madrid i Barselonu, tri najveća španska kluba. I ništa više da nije uradio, uradio je mnogo. Sa Atletikom je ostvario veliki uspeh, uzeti titulu onoj Barseloni, nešto je o čemu se godinama pričalo... Vodio je Saragosu, Seltu, Ovijedo, dva velika kineska kluba... Kapa dole"
, rekao je Đorić za Žurnal.

Za one koji ne znaju, Radomir Antić je jedini trener u istoriji koji je vodio tri najveća španska kluba, Real (1991, 1992), Atletiko Madrid (1995/96, 1999. i 2000) i Barselonu (2003), kao i Saragosu, Ovijedo, Seltu, dok je našu reprezentaciju odveo na SP u Južnoj Africi 2010. godine, nakon čega je dobio otkaz.

"Nije vodio klubove u Srbiji, ali je bio selektor reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi bila zadešena mnogim nesrećama, od Kuzmanovićevog i Vidićevog nesrećnog penala, do onog nedosuđenog za nas u poslednjem minutu utakmice sa Australijom koji bi promenio sve. Pre toga bili smo svedoci velike igre i pobede protiv Nemačke", rekao je Đorić, koji priznaje da mu se jedan potez Antića nije dopao.



"Nije mi se svidelo što je tužio FSS, a nije mogao da vodi reprezentaciju zbog kazne FIFA, ali, kad govorim o Radomiru Antiću, moram da se vratim na početak i konstatujem da je bio naš najbolji i najuspešniji trener čija dela govore sve
", zaključio je Đorić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bio je Antićev prijatelj pola veka, ovo je njegovo "zbogom"...

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2020

Još jedan u nizu dokaza koliki je bio Radomir Antić...Radomir Antić nas je napustio pre šest dana, u 72. godini života, posle kratke i teške bolesti...Mediji u Španiji i u Srbiji danima pišu o svim podvizima i neverovatnim uspesima srpskog trenera, a sada se oglasio i njegov celoživotni prijatelj,...

Nastavak na Sportske.net...

Priprema se utakmica u čast Radomira Antića, ovo je plan!

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2020

Inicijativa je pokrenuta, realizacija čim prođe pandemija koronavirusa...Početak ove sedmice obeležila je tužna vest iz Madrida, da je preminuo naš proslavljeni trener Radomir Antić...Dug je spisak onih koji su želeli da upute poslednji pozdrav popularnom Antari, što u Srbiji, što u Španiji,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.