Izvor: RTS, 16.Feb.2022, 18:04

Raste broj žrtava poplava i klizišta u Brazilu

Broj stradalih u razornim klizištima i poplavama koje su zahvatile planinski region države Rio de Žaneiro u Brazilu dostigao je 58, saopštili su lokalni zvaničnici. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je tim povodom uputilo saučešće porodicama žrtava.
Državna vatrogasna služba saopštila je kasno sinoć da više od 180 vojnika već deluje u pogođenom regionu Petropolis, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su 2011. godine nakon katastrofalnih poplava stradale stotine ljudi, prenosi AP.

Vatrogasci su saopštili da je u oblasti Petropolis juče palo 25,8 centimetara kiše u roku od samo tri sata – skoro isto koliko i tokom prethodnih 30 dana ukupno.
Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se automobili i kuće koje nestaju u klizištima i voda koja se kovitla i u bujicama prolazi kroz grad Petropolis i susedne okruge.
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro, koji boravi u Rusiji, napisao je na Tviteru da je svojim ministrima dao instrukcije da odmah pruže podršku ljudima u pogođenim područjima.
"Neka Bog uteši članove porodica žrtava", poručio je Bolsonaro.
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je saučešće porodicama žrtava.

"Duboko smo ožalošćeni vestima o prirodnoj katastrofi, koja je pogodila Petropolis u Brazilu. Naše misli i molitve su sa ljudima pogođenim ovim užasnim poplavama i klizištima, dok izražavamo naše iskreno saučešće svim porodicama žrtava", navelo je ministarstvo na svom nalogu na Tviteru

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.