Verbić: Do 1. septembra završetak rekonstrukcije 51 škole

Izvor: Blic, 18.Jun.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Do 1. septembra završetak rekonstrukcije 51 škole

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjan Verbić izjavio je danas da će do 1. septembra biti završena rekonstrukcija 51 škole u Srbiji, čije finansiranje je predviđeno ugovorom o zajmu sa Evropskom investicionom bankom.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o potvrđivanju izmena finansijskog ugovora Srbije i Evropske investicione banke, a Verbić je naveo da je ratifikacija tog ugovora važna da bi mogla da se povuče sledeća tranša kredita.

„Taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kredit je preuzet 2010. godine i dobrim delom je već realizovan. Ugovorena je rekonstrukcija 51 škole koja bi trebalo da bude završena do kraja leta, da 1. septembra djaci udju u renovirane škole. Evropska banka je tražila ratifikaciju zbog budžetskog deficita. Veoma je važno da sem zahteva za povlačenje nove tranše imaju potvrdu parlamenta da stoji iza tog ugovora“, rekao je Verbić.

On je naveo da bi ukupno trebalo da bude rekonstruisana 201 škola i dodao da su ugovori sa izvodjačima radova potpisani kada je u pitanju 51 škola.

Izmenama tog finansijskog ugovora, koji je potpisan 2010. godine, predvidjeno je da krajnji datum raspoloživosti bude 31. decembar 2016. godine.

Ukupan investicioni projekat pokriva šestogodišnji period od 2010. do 2016. godine, a očekuje se da prva komponenta, u okviru koje su osnovne škole “Vojvoda Stepa” u Kumodražu i “Ljupče Nikolić” iz Aleksinca, bude završena do 31. decembra 2015. godine, piše u izmenama tog finansijskog ugovora.

Ugovorom je inače Srbiji odobren kredit od 50 miliona evra za sprovodjenje projekta povećanja ponude i kvaliteta pred-univerzitetskog obrazovanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Verbić: Do 1. septembra završetak rekonstrukcije 51 škole

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2015

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da će do 1. septembra biti završena rekonstrukcija 51 škole u Srbiji, čije finansiranje je predviđeno ugovorom o zajmu sa Evropskom investicionom bankom...Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o potvrđivanju izmena...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.