Studenti igraju košarkašku utakmicu vezanih ruku

Izvor: Večernje novosti, 05.Dec.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti igraju košarkašku utakmicu vezanih ruku

Srbi sa KiM nastavljaju mirne proteste zbog dodatnih taksi Prištine od 100 odsto, a studenti Unije Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u podne će održati novi performans KOSOVSKA MITROVICA - Srbi sa Kosova i Metohije i danas nastavljaju mirne proteste zbog dodatnih taksi Prištine od 100 odsto, a studenti Unije Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u podne će održati novi performans. Student prodekan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Nemanja Biševac izjavio je za RTS da je za danas planiran performans - košarkaška utakmica na kojoj će studenti igrati vezanih ruku. Prema njegovim rečima, na taj način studenti aludiraju na to što košarkašima Partizana nije dozvoljeno da uđu na Kosmet i odigraju utakmicu. PROČITAJTE JOŠ - Završeni protesti, Srbi poručili: Mi druga ognjišta nemamo i ostajemo ovde, takse su pretnja našem opstanku na KiM! Biševac je rekao da su studenti u Kosovskoj Mitrovici, iako su roditelji zabrinuti. "Trudimo se da studentski život bude normalan. Za sada studentske menze rade normalno, ima dovoljno obroka, ali se to može promeniti svakog trenutka", ističe student prodekan. Glavni zahtev Srba sa Kosova i Metohije ostaje da se ukinu takse. U utorak su održani najmasovniji skupovi u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu. U zajedničkom Proglasu naveli su da ne odustaju od borbe za pravdu i opstanak.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POGLEDAJTE: Studenti igrali košarkašku utakmicu vezanih ruku (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 05.Dec.2018

Srbi sa KiM nastavljaju mirne proteste zbog dodatnih taksi Prištine od 100 odsto, a studenti Unije Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u podne su održali novi performans KOSOVSKA MITROVICA - Srbi sa Kosova i Metohije i danas nastavljaju mirne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.