Septembar rok za formiranje koncentracione vlade u Vojvodini

Izvor: Studio B, 21.Avg.2014, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Septembar rok za formiranje koncentracione vlade u Vojvodini

Rok za dogovor oko koncentracione vlade u Vojvodini je kraj septembra, a loš scenario bi bio ukoliko se ne formira, jer to znači nastavak apatije i nazadovanja, izjavio je potpredsednik SNS Igor Mirović.

"Politička kriza dovela je do kolapsa pokrajinske administarcije, koja nema kapacitet da vodi neophodne projekte", rekao je Mirović za "Blic".

Komentarišući odbijanje DS da učestvuje u koncentracionoj vladi, Mirović je poručio da je trenutak kada se bira >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << između Vojvodine koja ima mogućnost da izađe iz krize i stranačkog interesa.

Na pitanje da li SNS ne smeta da deli vlast sa DS, Mirović je rekao da se SNS razlikuje u političkim stavovima u ogromnoj meri i sa LSV i NDS i sa DS i u pojedinim pitanjima i sa SVM.

Međutim, kriza u Pokrajini je takva, kako je rekao, da SNS ostavlja po strani politička i programska razmimoilaženja postavivši kao ciljeve koncentarcione vlade 10 velikih i značajnih stvari za Vojvodinu.

On je istakao da treba srediti stanje u Pokrajini i u takvoj atmosferi se pripremiti za izbore, a da je u ovom trenutku bitno da se prevaziđe kriza u administraciji kako Vojvodina ne bi ostala na marginama i za investicije.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

DS: Političku krizu u Vojvodini stvara SNS

Izvor: Akter, 21.Avg.2014

Pokrajinski odbor DS optužio je danas SNS da svojim pritiscima na pokrajinske stvara stvara političku krizu u Vojvodini.."Kada potpredsednik SNS Igor Mirović govori o krizi u pokrajinskim institucijama, zbog koje one ne mogu da funkcionišu, treba da kaže i da je jedina politička kriza koja u Vojvodini...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.