Rok za vladu APV je septembar

Izvor: B92, 21.Avg.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rok za vladu APV je septembar"

Potpredsednik SNS Igor Mirović je izjavio da je septembar krajnji rok za formiranje koncentracione Vlade Vojvodine, za šta se zalaže njegova stranka.

"Ukoliko želimo da u 2015. Vojvodina ima stabilne okvire za finansiranje, neophodno je da tokom septembra kreiramo model vlade, jer u novembru ističe rok za budžet", rekao je Mirović za Blic.

Upitan da li je on kandidat za pokrajinskog premijera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mirović je kazao da je u ovom trenutku teško reći ko će biti predložen za tu funkciju.

On je rekao da će politička kriza u Vojvodini, ukoliko se nastavi, izazvati ozbiljne probleme sa Statutom i "nizom praktičnih stvari" i ponovio da je rešenje formiranje koncentracione vlade koja bi trajala od pola godine do jedne godine.

"Sada u ovih godinu dana bitno je da se prevaziđe kriza u administraciji kako Vojvodina ne bi ostala na marginama za investicije", dodao je Mirović.

Formiranje koncentracione vlade u Vojvodini uvod je u rušenje vlasti i izbore sledeće godine u pokrajini, pišu Novosti. Da bi sproveli ovu zamisao, piše ovaj list, SNS i SVM računaju na glasove LSV, SPS i NDS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirović: Septembar rok za formiranje koncentracione vlade u Vojvodini

Izvor: Kurir, 21.Avg.2014

Politička kriza dovela je do kolapsa pokrajinske administarcije, koja nema kapacitet da vodi neophodne projekte, rekao je Mirović..BEOGRAD - Rok za dogovor oko koncentracione vlade u Vojvodini je kraj septembra, a loš scenario bi bio ukoliko se ne formira, jer to znači nastavak apatije i nazadovanja,...

Nastavak na Kurir...

Mirović: Rok za koncentracionu vladu u Vojvodini do septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2014

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović je izjavio da je septembar krajnji rok za formiranje koncentracione Vlade Vojvodine, za šta se zalaže njegova stranka. Poslanici Pokreta socijalista će podržati inicijativu Srspke napredne stranke za fomiranje koncentracione vlade u Vojvodini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.