Maja Gojković u poseti Iranu, pogledajte kao izgleda U HIDŽABU!

Izvor: Blic, 23.Nov.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković u poseti Iranu, pogledajte kao izgleda U HIDŽABU!

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nastavlja i danas postu Iranu, gde boravi na poziv predsednika Laridžanija.

President of #Serbia's National Assembly w a tight-fitting #hijab in meeting & presser w #Iran's speaker of parlmnt pic.twitter.com/VR1tPjAqay

— Abas Aslani (@abasinfo) November 23, 2015

Gojkovićeva će drugog dana dvodnevne posete razgovarati sa potpredsednikom Irana Ešhadom Džahangirijem, savetnikom vrhovnog verskog vodje za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << politiku Akbarom Velajatijem i ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom.

U razgovoru sa tamošnjim zvaničnicima juče je istaknuto da ima prostora da se trgovinska razmena dve zemlje, koja sada iznosi oko 20 miliona dolara, poveća, a povrdjena je i podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Prvi susret je Gojkovićeva je imala sa predsednikom Islamske konsultativne skupštine Irana Alijem Laridžanijem, koji je potvrdio podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Gojković je zahvalila Iranu po pitanju nepriznavanja Kosova i Metohije, a Laridžani je ocenio da poseta može da otvori novo poglavlje za razvoj privrednih odnosa dve zemlje i dodao da je aktuelni trenutak prava prilika za realizaciju potencijala za saradnju.

Gojković se sastala i sa kopredsednikom Mešovite komisije za trgovinu Vlade Irana i ministrom za trgovinu, rudarstvo i industriju Emadom Zadehom i tom prilikom je konstatovano da ima prostora da se poveća trgovinska razmena.

Ocenili su i da je u tom smislu posebno važno zasedanje Mešovite komisije za trgovinu, čiji je naredni sastanak u planu.

U Delegaciji Skupštine Srbije je i član grupe prijateljstva parlamenta sa Iranom poslanik Dragomir Karić, koji će imati susrete u Privrednoj komori Irana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maja Gojković u poseti Iranu, pogledajte kako izgleda U HIDŽABU!

Izvor: Blic, 23.Nov.2015

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nastavlja i danas posetu Iranu, gde boravi na poziv predsednika Laridžanija...President of #Serbia's National Assembly w a tight-fitting #hijab in meeting & presser w #Iran's speaker of parlmnt pic.twitter.com/VR1tPjAqay..— Abas Aslani (@abasinfo) November...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.