Zvezdino šampionsko slavlje može da počne, šta se desilo Partizanu? (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Apr.2018, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdino šampionsko slavlje može da počne, šta se desilo Partizanu? (video)

Bez trunke rezultatske neizvesnosti protekao je večerašnji, 157. večiti derbi. Zvezdu sada samo čudo može da odvoji od šampionskog pehara.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu  dozvolili da im se na startu plej-ofa ponovi ono što im se desilo pre godinu dana.

Oni su večeras u 31. kolu Superlige lako savladali Partizan sa 2:1 i tako pobegli crno-belima na čak devet bodova razlike, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ekipa iz Humske dugo u derbijima nije delovala ovako nemoćno i nadigrano.

Pred, prema zvaničnim podacima, 35.131 gledalaca, utakmica je počela naizgled ravnopravno, bez ozbiljnijih prilika na obe strane i kada je već pretilo da se sve pretvori u monotoniju, usledio je projektil Nemanje Radonjića.

Brzonogi fudbaler Crvene zvezde je u 18. minutu prihvatio loptu na nekih 18 metara od gola crno-belih i pored Vulićevića šutirao u donji levi ugao Stojkovićevog gola. Lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu - 1:0.

Još se slavlje Zvezdinih navijača nije stišalo, a na semaforu je već stajalo 2:0 za Crvenu zvezdu. Velika greška Nemanje R Miletića prethodila je drugom golu crveno-belih. Štoper Partizana je poslao loptu pravo u noge Jovičiću, koji onda započnje munjevit napad domaćih, Ben je na kraju asistirao Pešiću, a ovaj iskosa sa leve strane savladao Stojkovića.

Od ovog šoka Partizan nije uspeo da se oporavi i crno-beli su tokom prvog poluvremena bili kao u nokdaunu, potpuno bezopasni.

Do odlaska na odmor videli smo još dve odlične prilike za Bena, pa Đukićev tim može da bude zadovoljan što je primio samo dva pogotka u ovom delu igre.

Drugo poluvreme donelo je Zvezdino otaljavanje posla, Partizan i dalje nemoćan, iako se očekivala reakcija i trenera Đukića i njegovih igrača.

Nije pomogao ni ulazak iskusnog Tošića umesto 17-godišnjeg Đerleka koji je ''izgoreo'' u svom debitantskom nastupu u derbiju

Ipak, popularni ''Bambi'' je u finišu meča najopasnije pripretio Borjanu - oba puta iz slobodnih udaraca. Prvi put je Borjan sjajno intervenisao, a u poslednjim sekundama nadoknade vremena lopta je pogodila prečku, a onda je Le Talek oborio Ožegovića za jedanaesterac.

Ožegović je i izveo penal, smanjio na 2:1 u 98. minutu posle čega je usledilo otimanje oko lopte i umalo opšta tuča na terenu. Suma je nasrnuo na goplmana Borjana, zbog čega je i isključen, baš kao i  Mičel Donald na drugoj strani.

Nažalost, drugo poluvreme obeležili su i incidenti na tribinama, a u prilogu možete da vidite o čemu se tu zapravo radilo...

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezda na devet bodova viška, titula sve bliže

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2018

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su Partizan u prvom kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:1 na svom terenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.