Zvezde za „Arenu“

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezde za „Arenu“

Nekadašnji selektor naših košarkaša Svetislav Pešić nije bio taličan Partizanu na žrebu za prvu fazu Evrolige održanom u Berlinu. Bivši selektor plavih, izvlačeći ekipe iz prvog i drugog šešira, svrstao je crno-bele u grupu D sa aktuelnim šampionom Evrope, moskovskim CSKA. A kasnije je društvo upotpunjeno ekipama Real Madrid, Efes Pilsen, Armani i Panionios. Dakle, bio je to žreb za punu „Arenu"!

Trener košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Partizana Duško Vujošević veruje da će njegov tim i sledeće sezone igrati zapaženu ulogu na evropskoj sceni, iako nije bio miljenik žreba u Berlinu.

- Po mom mišljenju naša i grupa B su za nijansu jače od grupe u kojoj se nalazi Cibona i možda za dve nijanse jača od one u kojoj su nosioci Taukeramika i Fenerbahče. Sve ekipe su, međutim, jake i sve grupe su izuzetno kvalitetne. Prolazak u Top 16 ne garantuje nešto lakša grupa nego naporan rad i dobar tim. Mi smo trenutno u fazi pravljenja tima za sledeću sezonu, jer su nas napustili naši najbolji igrači Nikola Peković, Dušan Kecman i Milt Palasio. Ako napravimo ekipu približnog kvaliteta, kao što smo imali u prošloj sezoni, verujem da ćemo proći prvu fazu takmičenja. Mislim da šest pobeda u grupi garantuje plasman u Top 16 - izjavio je Duško Vujošević.

Prva faza počinje 22. i 23. oktobra, kada su na programu utakmice prvog kola. Interesantno je da će Partizan prvu utakmicu ove sezone u Evroligi odigrati na mestu svog najvećeg uspeha u istoriji, dvorani „Abdi Ipekči" u Istanbulu, gde su pre 16 godina osvojili titulu evropskog šampiona, pošto se na startu sastaju sa Efes Pilsenom.

Posle toga slede susreti sa Armanijem (kod kuće), CSKA (u Moskvi), Panionisom (u Atini) i Realom (kod kuće). Timovi će se u prvoj fazi takmičiti po dvostrukom bod sistemu, a prve četiri ekipe idu u Top 16.

Pauza između poluvremena 17 minuta

Pored žreba za Evroligu, juče su u Berlinu predstavljene i promene koje će se primenjivati već od ove sezone. Tako će treneri po poluvremenu, umesto dosadašnjeg jednog moći da koriste dva tajmauta, kako bi sponzori dobili više prostora za reklamu. Pauza između dva poluvremena će od sada trajati 17 minuta, a sporne situacije će se rešavati kao i u tenisu, pregledom video snimka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DV: "Bitno je napraviti dobar tim"

Izvor: B92, 08.Jul.2008

Trener Partizana Ikogee kaže za B92 da grupa u kojoj se našao njegov tim u Evroligi nije najteža, ali je daleko od najlakše...Žreb u Berlinu, koji je otvorio naš bivši selektor Svetislav Pešić, doneo je Partizanu za protivnike CSKA, Real, Ulker, Armani i Panionios. Jedan od najtrofejnijih trenera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.